Hectronic inngår avtale i maritim sektor - Elektronikknett
Hectronic-maritim

Hectronic inngår avtale i maritim sektor

Hectronic fortsetter å vokse i Norge og signerte i desember en større avtale med en global aktør innen maritim og offshore. Selskapet skal utvikle en kundetilpasset datamaskin, basert på Hectronic's egen plattform med Apollo Lake.

Datamaskinen som vil bli brukt i en rekke maritime applikasjoner, vil også være marinesertifisert i henhold til den nye IACS-standarden E10 Rev7 som trer i kraft i 2022.

– I mange år har vi fått erfaring gjennom tett samarbeid med flere ledende norske selskaper innen olje og gass. Vi jobber aktivt med skiftet som skjer mot mer bærekraftige skreddersydde, grønne løsninger. Vi er veldig optimistiske basert på kommunikasjon vi har med den norske kunden, og dette er et godt eksempel på et nytt innovativt system. Produktet skal utvikles gjennom et samarbeid mellom Hectronic og kunden. Tester og marinesertifisering vil finne sted neste år, og vil deretter bli tatt i bruk i 2022, sier Knut Strandenæs, regional salgssjef Norge.

Datamaskinen vil ha en rekke bruksområder og er en kombinert I/O- og applikasjonskontroller. Den vil være marinesertifisert og det vil være enkelt å installere og erstatte eldre systemer.

– Vi ser på dette som en gjennombruddsavtale i det norske markedet, og vi er veldig takknemlige for tilliten vi har fått, sier Anders Rundqvist, salgsdirektør i Hectronic.

Kommentarer