Global 5G-dekning vil vokse 253% innen 2025

Den globale utbyggingen av 5G infrastruktur er i full gang og dermed vil dekningen få en betydelig vekst. Det forventes at mer enn halvparten av den globale befolkningen vil ha tilgang til 5G.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Blant flere analyser av 5G-markedet, indikerer data presentert av det nederlanske finansselskapet Bankr at den globale 5G-dekningen vil vokse med 253,84% i 2025 og vil nå rundt 4,1 milliarder mennesker – omtrent 53% av den globale befolkningen.

Fra og med 2020 har ca. 15% av verdens befolkning, eller 1,17 milliarder mennesker, tilgang til teknologien. I 2021 vil om lag 25% av den globale befolkningen (1,95 milliarder) ha 5G-dekning.

Veksten er drevet hovedsakelig fra den økende internettrafikken som følger økningen i bruk av IoT. Dette krever et elastisk nettverk, og 5G har potensialet til å imøtekomme den økende etterspørselen. Det er også en økende etterspørsel etter høyhastighets mobilt bredbånd.

Dagens dekning drives av noen få utvalgte regioner i Asia, USA og Europa. Asia er lederen her, etter å ha gjennomgått en rask migrasjon både for mobile bredbåndsnettverk og smarttelefoner.

Andre regioner som USA er i ferd med å ta igjen dette forspranget siden myndighetene foreslår ny politikk for å sikre at alle borgere har 5G-dekning. De vil for eksempel støtte et forslag på 3,2 milliarder dollar som skal hjelpe amerikanere med lav inntekt til å ta i bruk 5G.

Kilde: Bankr

Powered by Labrador CMS