Første produkt bygget på Raspberry Pi-silisium - Raspberry Pi Pico - Elektronikknett
Raspberry-Pi-Pico

Første produkt bygget på Raspberry Pi-silisium - Raspberry Pi Pico

I dag lanseres det første produktet bygget på Raspberry Pi-designet silisium: Raspberry Pi Pico. Dette nye produktet lover de samme egenskapene som Raspberry Pi: Høy ytelse, lave kostnader og brukervennlighet for mikrokontrollermarkedet.

Pi Pico kommer som et utviklingssett som vil koste beskjedne 4 dollar. Elektronikkdistributøren Farnell vil ha produktet tilgjengelig fra mandag 25. januar.

Raspberry Pi Pico er bygget rundt den nye Raspberry Pi RP2040 mikrokontroller, og er en utviklingsplattform som også kan distribueres direkte i sluttprodukter. RP2040 tilbyr høy ytelse for heltallsbergninger, et stort ombord-minne og flere I/O-alternativer.

Utviklere som allerede er komfortable med å jobbe med Raspberry Pi, vil enkelt adoptere Raspberry Pi Pico og sette pris på brukervennligheten og overkommelige priser, heter det i en pressemelding fra Farnell.

Spesifikasjoner:

  • Minne: 264 kB SRAM på brikken; 2 MB innebygd QSPI Flash.
  • Grensesnitt og mekanikk: 26 GPIO-pinner, hvorav 3 kan brukes som analoge innganger. 0,1” gjennomgående hullputer med kastellerte kanter for overflatemontering.
  • Strøm: Strømforsyning om bord for å generere 3,3 V for RP2040 og eksterne kretser. Bredt inngangsspenningsområde, fra 1,8 V til 5,5 V, noe som gir muligheten til å velge foretrukket strømkilde.
  • Utviklerverktøy: Enkel dra og slipp-programmering via mikro-USB. 3-pin Serial Wire Debug (SWD) for interaktiv feilsøking. Omfattende C SDK, MicroPython-port og omfattende eksempler og dokumentasjon.

Kommentarer