Tar i bruk 5 nm silisium for bilelektronikk - Elektronikknett
Sicionext automotive graphics controller

Tar i bruk 5 nm silisium for bilelektronikk

Socionext melder at de tar i bruk TSMCs nyeste 5-nanometer teknologi for kundespesifiserte systembrikker rettet mot neste generasjon bilapplikasjoner.   

Socionext Inc., som blant annet er kjent for sine avanserte kundespesifiserte systembrikker (SoC), kunngjør i dag at de vil ta i bruk silisiumsmien TSMCs nyeste 5-nanometer prosessteknologi (N5P) for Socionexts selskapets utvikling av SoCer til neste generasjon bilapplikasjoner.  

De kundespesifiserte løsningene skal rette seg mot avanserte førerstøttesystemer (ADAS) og selvkjørende (AD) biler, og er planlagt for risikoproduksjon i  2022.

TSMCs N5P regnes som den mest avanserte prosessteknologien som er tilgjengelig i markedet i dag. Etterhvert som kapasiteten rampes opp, går reduksjonen av defekttettheten i N5P-prosessen hurtigere enn for den foregående prosessgenerasjonen, hevder TSMC.

N5P er en forbedret versjon av N5, og skal gi 20% ytelsesforbedring eller 40% effektreduksjon, og opp til 80% økning i logikktetthet i forhold til den tidligere N7 teknologien. Samtidig skal N5P nyte godt av støtte fra industriens mest omfattende designøkonsystem, ifølge TSMC.   

– ADAS/AD segmenten krever ekstremt høyt nivå av aritmetisk prosessering, og vi vil bidra til kundenes utvikling av neste generasjon billøsninger ved å anvende denne avanserte prosessteknologien fra TSMC, uttaler Noriaki Kubo, leder for bil- og industrigruppen i Socionext.