Renesas vil kjøpe Dialog for 4,9 milliarder euro - Elektronikknett
writing-hand-business-brand-contract-handwriting-854901-pxhere.com

Renesas vil kjøpe Dialog for 4,9 milliarder euro

Japanske Renesas Electronics Corp. har avtalt å kjøpe Apple-leverandøren Dialog Semiconductor Plc, den siste britisk-baserte komponentleverandøren som selges til asiatiske investorer.

Dialog aksepterte tilbudet på hele 4,9 milliarder euro (67,9 milliarder dollar), til 67,50 euro per aksje, sa selskapene i uttalelser mandag. Dialog-aksjene steg hele 18% ved tidlig handel i London mandag. Renesas-aksjene falt så mye som 6,9% i Tokyo, melder Bloomberg News.

Tilbudet inneholder en premie på 20 prosent over aksjeprisen på 56,12 euro ved børsslutt fredag forrige uke. Aksjene i selskapet – med hovedkontor i nærheten av London, men børsnotert i Frankfurt – har steget med rundt 25 prosent siden starten av året, styrket av sterk etterspørsel etter Apples 5G-telefoner samt overtagelsesspekulasjoner.

Selskapet hadde jobbet med rådgivere og holdt diskusjoner med STMicroelectronics NV før det fransk-italienske selskapet ble overbydd, rapporterte Bloomberg News søndag.

– Vi hadde flere interessenter, sa Jalal Bagherli, administrerende direktør i Dialog, i en samtale med investorer mandag. Renesas ble valgt for sin kultur, omdømme, teknologi og markedsrekkevidde, sa han.

Stephane Houri, analytiker i Oddo, sa at han ikke forventer å se et motbud, selv om budet kanskje må sukres litt. Selv om premien på 20 prosent er akseptabel gitt historiske nivåer, representerer den kanskje ikke hele verdien.

Etter at ARM ble solgt til Nvidia av eieren Softbank Group i september for 40 milliarder dollar, og nå når en av de siste halvlederprodusentene også går til Asia, kan britiske myndigheter reagere.

Enhver avtale som denne kan åpne for granskning fra britiske regulatorer når land blir mer proteksjonistiske overfor strategiske næringer som halvledere. For eksempel vil Nvidias avtale med Arm bli undersøkt av landets konkurransemyndigheter. Konkurranse- og markedsmyndigheten har sagt at den vil legge større vekt på strategiske teknologiavtaler, uavhengig av størrelse.

Den britiske regjeringen planlegger også å innføre nye regler som vil gjøre det mulig å se på tidligere overtakelser og fusjoner der bekymringer har blitt reist.

Kommentarer