OLED-skjermer for industrielle applikasjoner - Elektronikknett
PMOLED Data Modul

OLED-skjermer for industrielle applikasjoner

Kompakte passiv matrise OLED (PMOLED) for industrielle applikasjoner fra WiseChip tlbys nå fra Data Modul. Skjermene finnes i stort utvalg av varianter og størrelser, og skal dermed være enkle å tilpasse forskjellige behov.

Fleksible PMOLED er en av variantene. De er ikke bare tynne (0,3 mm), men er også en bøyeradius på opptil 40 mm, ubegrenset synsvinkel og en rask responstid på maksimalt 10 µs. I tillegg tilbys transparente PMOLED som takket være den høye overføringen på 50 prosent ved en bølgelengde på 550 nm gir et klart bilde til tross for gjennomsiktighet, høy lysstyrke på 1000 nit, en kontrast på 10 000: 1 og en full 360 graders synsvinkel. Disse funksjonene gjør det enkelt å oppnå nye produktdesigner, f.eks. for bilindustrien, nær øye eller til og med AV/AR-applikasjoner.

– For små og mellomstore industrielle applikasjoner, for eksempel skrivere eller kortlesere, har OLED-skjermer med en passiv matrise alltid vært populære. Levende farger og god kontrast gjør skjermene interessante for produktutviklere av industrielle applikasjoner. I motsetning til konvensjonell passiv LCD, gir PMOLED-skjermer mer frihet i produktdesign, samtidig som de gir mange fordeler ved å vise ønsket innhold, sier Christiane Fleitz, produktsjef for Display-Solutions i Data Modul.

Som standard fungerer PMOLED med en alfanumerisk og grafisk matrise. Skjermbakgrunnen er vanligvis svart, mens pikslene kan vises i forhåndsdefinerte farger. På grunn av sin emitterende egenskap, er ikke bakgrunnsbelysning nødvendig, noe som muliggjør den lave installasjonsdybden på PMOLED-skjermer. Dette gjør skjermene ideelle for kompakte og tynne produktdesign. Takket være det høye kontrastforholdet (opptil 10 000:1), gir PMOLED best lesbarhet uten en preferanse-synsvinkel. I tillegg kommer rask reaksjonstid og lang produktlevetid på opptil 150 000 timer, avhengig av valgt farge, heter det i en pressemelding fra Data Modul.

Kommentarer