Ønsker å utvikle åpne API-standarder for kameraer og sensorer

De to organisasjonene Khronos og EMVA vil samle bransjen for å utvikle nye åpne og royaltyfrie API-standarder for kontroll av innebygde kameraer og sensorer i regi av den nyetablerte «Embedded Camera API Exploratory Group».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Khronos Group, et åpent konsortium som arbeider med interoperabilitetsstandarder for grafikk og data, og European Machine Vision Association (EMVA), en europeisk bransjeforeningen dedikert til visjonsteknologi, går sammen om å etablere «Embedded Camera API Exploratory Group» som er åpen for alle uten kostnad. Gruppen skal undersøke om industrien er interessert i åpne, royaltyfrie API-standarder for å styre innebygde kameraer og sensorer.

Alle deltakere vil kunne diskutere brukersaker og krav til nye interoperabilitetsstandarder for å bidra til markedsvekst og redusere utviklingskostnader for bilde- og sensorbehandling. Hvis gruppen når betydelig konsensus, vil Khronos og EMVA arbeide for å initiere de foreslåtte standardiseringsprosjektene hos de aktuelle organisasjonene.

Alle sensor- og kameraprodusenter, halvlederleverandører og programvareutviklere som arbeider med visjon og sensorbehandling er invitert til å delta i dette initiativet. Flere detaljer og opplysninger for å bli med i gruppen finner du her.

Embedded Camera API Exploratory Group er opprettet som svar på forespørsler fra industrien. En rekke selskaper og organisasjoner har allerede vist interesse for å delta i gruppen: ALL3D, Almalence, AMD, Apertus, AREA, Arm, Cadence, Codeplay, Collabora, EA, Facebook, Google, Holochip, HP, Huawei, LunarG, Mobica, NVIDIA, Oculus, OPPO, Qualcomm, RedHat, Texas Instruments, Ultraleap og Valve fra Khronos; samt EMVA-medlemmer og maskinvisjonsaktører som Allied Vision, Basler AG, Baumer, MVTec og Stemmer Imaging AG.

Powered by Labrador CMS