Lanserer verdens kraftigste elektriske vakuumgriper

Den danske produsenten av robotutstyr, OnRobot, presenterer nå det de kaller et nytt trumfkort for å automatisere arbeidsoppgaver med tunge løft i industrien. Vakuumgriperen VGP20 har kraft nok til å løfte gjenstander på 20 kilo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I en pressemelding heter det griperen kan håndtere alt fra store poser med hundemat, slaskete lerretposer, delikate papirposer til porøse pappesker.

VGP20 er kompatibel med robotarmer fra alle større robotprodusenter og bidrar til nye automatiseringsalternativer innen produksjon av kosmetikk, elektronikk, medisin og mat.

OnRobots nye VGP20 elektriske vakuumgriper kan brukes i applikasjoner som vanligvis bruker kraftige pneumatiske gripere. Forskjellen er at VGP20 kan gjøre det til en brøkdel av kostnaden og enklere, hevder produsenten.

OnRobot VGP20 håndterer tynnere og billigere emballasjematerialer, slik at transportører kan spare betydelig både på automatisering og fraktkostnader.

Mens pneumatiske gripere krever trykkluft for å fungere, er VGP20 helelektrisk og enkel å installere og bruke, slik at selskaper kan spare opptil 90 prosent på drifts- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med tradisjonelle pneumatiske gripere, påstås det.

Det er også mange muligheter for å justere sugekopper og luftstrømmer hver for seg, slik at griperen kan brukes til å håndtere flere gjenstander i forskjellige former og størrelser.

OnRobots VGP20-griper kan også overvåke griperens luftstrøm kontinuerlig. Hvis dette alternativet er valgt og vakuumet avbrytes av en eller annen grunn, vil roboten stoppe umiddelbart og advare sluttbrukeren via griper-programvaren.

Powered by Labrador CMS