Kraftig programvare fra ASM - Elektronikknett
ASM programvare
ASM Factory Equipment Center skal være den første løsningen som kan integrere alle selskapets maskiner, ikke bare monteringsutstyr, i et sentralisert forvaltningssystem for aktiva og vedlikehold.

Kraftig programvare fra ASM

ASM Factory Equipment Center fra ASM tilbyr nå en kraftig, integrert programvarebasert løsning for forvaltning av all aktiva og vedlikehold. Alt kjøres via nettleser og du må ikke ha utstyr kun fra ASM.

I følge selskapet kan du planlegge, kontrollere, utføre, støtte og dokumentere vedlikehold og reparasjoner av alle ASM- og ikke-ASM-maskiner, matere, produksjonsverktøy og plasseringshoder sentralt, inkludert utstyr i områder som ikke er en del av SMT-produksjonen.

Siden programvaren brukes via en godkjent nettleser, er tilgang enkel og mulig fra de fleste mobile enheter. ASM bygger også nye veier når det gjelder lisensiering med en etterspørselsbasert leiemodell i stedet for å måtte kjøpe programvaren. Leieprisen er basert på antall eiendeler som forvaltes.

– Selv hos små elektronikkprodusenter byr mangfoldet av systemer og leverandører på store utfordringer for vedlikeholds- og serviceteam. Siden det hittil har manglet omfattende, integrerte løsninger, holder til og med store fabrikker ofte oversikt over utstyret med manuelle og Excel-lister, papirutskrifter og permer, sier Oliver Kraus, SMT Solutions Manager i ASM Assembly Systems. – ASM Factory Equipment Center tilbyr nå en omfattende, integrert løsning for ikke-proprietær og total forvaltning av eiendeler og vedlikehold. Alle trinn fra visualisering og planlegging til levering av vedlikeholdsinstruksjoner og sjekklister til sporing, overvåking og rapportering kan håndteres med ett enkelt programvareverktøy.

For hele virksomheten
Programvaren integrerer alle maskiner i én løsning for forvaltning av aktiva og vedlikehold. Hvis utstyret er fra ASM, er alle grunnleggende data, konfigurasjoner, vedlikeholdskalender og instruksjoner automatisk tilgjengelige så snart maskinen er installert. Data fra maskiner fra andre produsenter kan importeres eller redigeres og lagres (i tilfeller der produsenten ikke gir denne informasjonen elektronisk).

Siden serviceteamene ofte må vedlikeholde maskiner i ikke-SMT-områder, kan ASM Equipment Center også brukes til å administrere alt slags utstyr uavhengig av formål og produsent.

Støtte for hele arbeidsflyten
ASM Factory Equipment Center dekker hele vedlikeholdskjeden: Visualisering av alle registrerte eiendeler, planlegging og oppgaver, levering av vedlikeholdsinstruksjoner og sjekklister, sporing av sensordata, systemovervåking og automatisk rapportering av vedlikeholdsaktiviteter.

I følge ASM kan man med noen få klikk sjekke statusinformasjon for alle maskiner, tilordne oppgaver som venter til serviceteknikere via e-post, hente informasjon om nødvendige slitedeler og reservedeler, og få sjekklister for å utføre det nødvendige vedlikeholdsarbeidet. Man kan også be om multimediabasert støtte.

Administrasjon av matere
Løsningen har også et matestyringssystem som holder oversikt over vedlikeholds- og feilsøkingshistorikk for hver komponentmater i sanntid, og inkluderer instruksjoner om reparasjon og vedlikehold. Kraftige filtre lar deg søke i inventarbeholdningen din for å identifisere spesielt utsatte komponenter.

Nettleserbasert
Tilgang til funksjonene skjer via nettleseren på stasjonære og/eller mobile enheter (PC, bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon). Programvaren installeres bare en gang på en sentral intern server, og brukernes roller og tillatelser administreres via et administrasjonsgrensesnitt. Programvarearkitekturen skal bidra til enklere installasjoner og oppdateringer på klienter.

Løsningen tilbys via skalerbare lisenser. Man kjøper tidsbegrensede lisenspakker for antall eiendeler de vil administrere. Når mer utstyr er lagt til, kjøpes flere lisenser på et øyeblikk. Siden disse lisensene er gjennomsiktige og og gjør det lett å beregne driftskostnader, påløper det ingen investeringskostnader. Det er heller ingen oppdateringskostnader siden nye programvareversjoner er en del av leiekontrakten

Kommentarer