Kom i gang med programvaredefinert radio - Elektronikknett
Digilent-USRP B205
USRP B205-mini-i programvaredefinert radioplattform

Kom i gang med programvaredefinert radio

USRP B205mini-i er en fleksibel og kompakt plattform for programvaredefinerte radioapplikasjoner. Den er designet av Ettus Research og gir et bredt frekvensområde (70 MHz til 6 GHz) og en brukerprogrammerbar, industriell Xilinx Spartan-6 XC6SLX150 FPGA. USRP kan både overføre og motta RF-signaler.

RF-frontenden bruker Analog Devices AD9364 RFIC-mottaker med 56 MHz øyeblikkelig båndbredde. Kortet er bussdrevet av en høyhastighets USB 3.0-tilkobling for å streame data til vertsdatamaskinen. USRP B205mini-i inkluderer også kontakter for GPIO, JTAG og synkronisering med en 10 MHz klokkehenvisning eller PPS tidsreferanseinngangssignal.

Maskinvaren er tilgjengelig via USRP Hardware Driver (UHD). UHD tilbyr både C/C++ og Python API og tilbyr kryssplattformstøtte for flere industristandard utviklingsmiljøer og rammeverk, inkludert RFNoC, GNU Radio, LabVIEW og Matlab / Simulink.

Plattformen leveres med omfattende dokumentasjon og støttemateriell, inkludert komme i gang, videoer, opplæringsprogrammer og driverhåndbok.

USRP B205 Mini er tilgjengelig fra Elfa Distrelec.

Implementere programvaredefinert radiomottaker for FM-bånd
Kom i gang-guiden går gjennom design av en FM-radiomottaker ved hjelp av GNU Radio. Du vil lære hvordan du installerer programvaredriveren og GNU-radioen i Linux OS, kjører et sanntids diskret Fourier Transform (DFT)-eksempel, og lage en FM-radiomottaker fra bunnen av.

Plot example_ascii_fft Plott spektrum og n-punkt DFT.
FM-radio Lag en FM radiomottaker i GNU Radio.
fm_example_time domain Vis utgangssignaler i tidsdomenet.
fm_example_frequency domain Vis utgangssignaler i frekvensdomenet.

Kommentarer