Lysfølsom energihøsting til Farnell - Elektronikknett
Epishine_evalkit

Lysfølsom energihøsting til Farnell

Farnell har inngått en distribusjonsavtale med svenske Epishine, produsent av trykte, organiske solceller og utviklingssett.

De nye, trykte organiske solcellene fra Epishine er optimalisert for å høste energi fra innendørs lavenergibelysning, slik at organisk solenergi kan brukes overalt, som det heter i en pressemelding. Utviklere kan også bruke denne nye teknologien med Epishines Light Energy Harvesting Evaluation Kit.

Epishines organiske solceller er små, tynne, fleksible og trykt på resirkulerbar plast. Cellene kan enkelt integreres i hvilket som helst elektronisk lavenergiutstyr der de konverterer innendørs lys til elektrisitet. Derfor mener de også at i nye design kan batterier i trådløse sensorer og lignende enheter byttes ut med de organiske solcellene.

Utviklingssettet viser hvordan Epishines Light Energy Harvesting (LEH)-moduler kan drive innendørs trådløse lavenergienheter som vanligvis drives av batterier. Den kombinerer en 6-cellers 50x50mm LEH-modul med en superkondensator som fungerer som energibuffer og et intelligent ladestyringssystem for å støtte ulike utgangsspenninger og energilagringsløsninger. Det kan til og med bruke et eksternt hovedbatteri som sikkerhetskopi. Evalueringssettet kan levere tilstrekkelig utgangsstrøm til å drive de fleste trådløse enheter med lav effekt, for eksempel BLE, Zigbee og LoRa.

Viktigste funksjoner inkluderer:

  • Valgbar utgangsspenning fra 1,8V til 3,3V i trinn på 0,1V
  • Opptil 300mA utgangsstrøm
  • Optimalisert for innendørs bruk (-20°C til 40°C / 0-85% relativ luftfuktighet) med lysstyrke på 20 til 1000 lux
  • En superkondensator for energilagring som kan omkonfigureres for å lade oppladbart batteri

Produktene vil bli lagt til Farnells linjekort senere i år, mens Epishines Light Energy Harvesting Evaluation Kit er tilgjengelig nå, melder distributøren.

Kommentarer