Lader 1W via NFC - Elektronikknett
Panthronics PTX100W WLC web

Lader 1W via NFC

Panthronics hevder de kan redusere utviklingstid og -innsats for NFC-basert trådløs lading med lanseringen av et helt nytt referansedesign.   

Panthronics AG er et fabrikkløst halvlederselskap som har spesialisert seg innen trådløs teknologi. Nå lanserer de et referansedesign for et komplett NFC-basert trådløst ladesystem, basert på deres banebrytende PTX100W NFC ladekontroller.

Ved å bruke det nye referansedesignet kan produsenter av bærbare og kroppsnære enheter som ørepropper, smartur, treningsarmbånd og smarte briller raskt og enkelt implementere maskinvare og programvare for et NFC trådløst ladesystem, inkludert både den PTX100W-baserte polleren (ladestasjonen) og lytteenheten, med en standard NFC-tag (se blokkdiagram).

Dermed skal det bli enklere å ta i bruk egenskapene til PTX100W, som blant annet omfatter 1 watt mottatt effekt til lytteenheten. Dette skal være dobbelt så mye som nærmeste konkurrent er i stand til.

Kontrolleren skal også ha høy toleranse for feilplassering av antennen, noe som gir god designfleksibilitet og ladeytelse.

Videre byr produktet på en enkel antennetilpassingskrets for å gi optimal sender/mottakertilpassing av antennen uten mye innsats.

Referansedesignet skal gi elektronikkutviklerne en fullstendig blåkopi for et komplett systemdesign, inkludert skjemategning og gerber-filer for både sender- og mottakerkretser, og separate programvareutviklingssett (SDK) for poller og lytteenhet. SDKene inkluderer kildekode for NFC protokollprogramvare, og fastvare for styring av ladeoperasjoner.

I tillegg til NFC-kontrolleren PTX100W fra Panthronics, inkluderer referansedesignet også mikrokontrollere fra Renesas for systemkontroll i poller- og lyttekretsene, samt en NFC-brikke fra Infineon på lyttersiden.

Interesserte utviklere kan bestille referansedesignet på Panthronics sin nettside.