Kraftigere mobile roboter fra MiR

For å dekke etterspørsel i markedet har har danske MiR lansert to mobile roboter som tåler tyngre last, MiR600 og MiR1350. Og du har gjettet riktig, kapasiteten er på henholdsvis 600 og 1350 kilo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi lytter hele tiden til markedets behov. Her har vi sett hvordan kundene dels ønsker å transportere flere kilo om gangen, og dels at kravene til robotene øker, fordi selskaper har gått fra å teste våre roboter til å kjøpe større flåter, som implementeres direkte i kjerneproduksjonen . Derfor er stabilitet, sikkerhet og kvalitet nødvendig. Vi møter disse behovene med de nye robotene, som er mer industrielle, robuste mobilroboter som kan inkluderes direkte i bedriftens arbeidsflyt, sier adm. direktør i Mobile Industrial Robots, Søren E. Nielsen.

MiR600 og MiR1350 skal være markedets første autonome mobile roboter med IP52-klassifisering. Dette betyr at komponentene i robotene er beskyttede, og at de kan brukes i mer utfordrende miljøer fordi de tåler støv og vanndråper.

Størrelsen gjør at de kan transportere blant annet paller og tunge gjenstander og kan dermed inkluderes i hele arbeidsflyten i et produksjonsfirma eller i et logistikksenter. Dette gjelder både i varemottaket, i den interne logistikken mellom avdelinger, i produksjons- og forsamlingsområder samt i lager og i varelevering.

Robotene takler å navigere blant mennesker og andre transportmidler ved hjelp av sensorer, 3D-kameraer og den nyeste laserskanningsteknologien, som sikrer at robotene har 360-graders visjon. Ved å plassere kabling og komponenter mer tilgjengelig er service og vedlikehold også blitt enklere.

Powered by Labrador CMS