Kompromissløs TMR strømssensor - Elektronikknett
Crocus CT430

Kompromissløs TMR strømssensor

Crocus Technology hevder å ha tatt frem verdens raskeste og mest nøyaktige tunnell-magnetresistans (TMR) sensorer, med «kompromissløs» ytelse.

Det California-baserte selskapet Crocus Technology Inc. har spesialisert seg på nyskapende TMR (Tunnel Magneto-Resistance) sensorer med deres egenutviklede XtremeSense teknologi, og lanserer i dag de nye isolerte strømsensorerene CT430 og CT431 med 1MHz båndbredde og mindre enn 1% total feilmargin i hele temperaturområdet fra -40°C til +125°C.

Den høye hastigheten og nøyaktige utgangen skal gjøre det mulig å optimlaisere systemdesign med tanke på mindre størrelse og høyere effektivitet.

I motsetning til eksisterende løsninger som anvender en Hall Sensor, åpner XtremeSense TMR sensor for et mer kompromissløst design ved å kombinere høy båndbredderespons og høy nøyaktighet, skriver selskapet i en pressemelding.      

Produktene er kjerneløse komponenter som anvender TMR-teknologien til å detektere ekstrem små variasjoner i AC- eller DC-strømmer. I tillegg har CT43x-serien en robust, innebygd immunitet overfor common-mode felter, som gjør at komponenten kan avvise mer enn 99% av uønskede felt, uten behov for skjerming.  

CT430 (5V versjon) og CT431 (3,3V versjon) har integrert 0,5 mΩ konduktans som åpner for 20A, 30A og 50A applikasjoner

Total feil på utgangen ligger på typisk +/- 0,7% mens responstiden er på 300 ns.

 Crocus har det siste året investert stort i produksjonskapasitet, og er klar til å rampe opp volumproduksjon umiddelbart. Selskapet har til nå levert mer enn 50 millioner TMR-sensorer i XtremeSense-serien.

Produktene retter seg mot applikasjoner bl.a. innen solcelleinvertere, effektfaktorkorrigering, batteristyriesystemer (BMS), smarte husholdnignsapparater, IoT, og strømforsyninger.  

CT430 og CT431 er tilgjengelige i industristandard 16-pinns SOIC-Wide pakker med dimensjoner på 10,20 10,31 2,54 mm.  

https://crocus-technology.com/products/ct430/  

https://crocus-technology.com/products/ct431/