Kompakte superkondensatorer på flere Farad - Elektronikknett
AVX496 SCP Series PrizmaCap Supercapacitors web

Kompakte superkondensatorer på flere Farad

En ny serie superkondensatorer fra AVX skal tilby større temperaturområde enn noen annen tilgjengelig teknologi, og den høyeste kapasitansen og energitettheten for kompakte tolags kondensatorer av EDLC-typen.

AVX Corporation har lansert en ny serie standard og kundespesifiserte superkondensatorer som er utviklet for å gi maks ytelse i en rekke SWaP-optimaliserte, batteridrevne produkter.  

Den nye SCP serien med PrizmaCap superkondensatorer skal ha det største driftstemperaturområdet blant superkondensatorer tilgjengelig på markedet i dag (-55°C til +90°C), den høyeste kapasitansen (3,5–15F ) og energitetthet (1,14–2,43 Wh/kg) blant prismatiske elektrisk dobbelt-lag kondensatorer (EDLC) med liten formfaktor (SFF) på mer enn 1F. De er ekstremt lette – mindre enn 2 gram – og har en svært lav profil på 0,8 til 2 mm, basert på propylenkarbonat elektrolytteknologi, som skal ha vist seg sikker i energilagringsapplikasjoner, inkludert lithium-ion batterier.

Superkondensatorene kan benyttes alene eller sammen med primær- eller sekundærbatterier for å forlenge batterilevetid, utvide reservestrømsperioden og ivareta raske spenningspulser innen energilagring.

Flere hyllevareløsninger med standard fotavtrykk og kapasitansverdier vil bli lansert etterhvert som de blir kvalifisert, og kundespesifiserte PrizmaCap superkondensatorer i SCP-serien vil være tilgjengelig med kundespesifiserte fotavtrykk og kapasitansverdier fra 1–500F (!).