Google kommer med egen mobilprosessor denne høsten - Elektronikknett
Google_Tensor
Google Tensor skal inn i nye og egne «premium» smarttelefoner til høsten. Foto: Google.

Google kommer med egen mobilprosessor denne høsten

Denne uken kunngjorde Google at de vil bygge sin egen smarttelefonprosessor, kalt Google Tensor. Meningen er at den skal drive de nye Pixel 6 og Pixel 6 Pro-telefoner til høsten.

Da gjør Google som Apple, lager en egen prosessor siden hyllevareprosessorer ikke kan levere alle funksjoner som de ønsker. I dette tilfellet dropper Google Qualcomm. Og i likhet med Apple bruker Google en ARM-basert arkitektur. ARM-prosessorer har lavere effekt og brukes over hele industrien for mobile enheter, fra telefoner til nettbrett og bærbare datamaskiner.

Qualcomm har imidlertid sagt at de vil fortsette å jobbe tett med Google om nåværende og fremtidige produkter basert på Snapdragon-plattformen.

Google Tensor vil drive nye flaggskipstelefoner som forventes lansert i oktober. (Google vil avsløre flere detaljer om disse telefonene nærmere lanseringen.) Det er også et strategiskifte for Google, som de siste årene har fokusert på rimelige priser på Pixel-enhetene i stedet for å tilby avanserte telefoner. Og det viser at Google igjen prøver å konkurrere direkte mot Apple og Samsung.

Les mer på Googles blogg (ekstern lenke)

Kommentarer