Gjennomfører oppkjøpet av Maxim - Elektronikknett
adi-merger-maxim

Gjennomfører oppkjøpet av Maxim

Analog Devices, Inc. (ADI) kunngjorde i dag fullbyrdelse av det tidligere varslede oppkjøpet av Maxim Integrated Products, Inc.

Oppkjøpet gjør ADI til en enda større faktor innen analoge halvledere, med en inntekt over tolv måneder på over 9 milliarder USD, høye marginer og en fri kontantflyt på mer enn 3 milliarder USD på pro forma basis, ifølge en pressemelding i dag.  

– Dette er en enorm milepæl for ADI, og jeg er glad for å kunne ønske Maxim-teamet velkommen – sammen deler vi lidenskapen for å løse kundenes komplekse teknologiproblemer, sa ADI-toppsjefen Vincent Roche i en kommentar. 

– Med over 10.000 ingeniører og en utvidet bredde og dybde innen våre ledende teknologier, er vi godt posisjonert for å kunne levere enda mer komplette og banebrytende løsninger. Sammen skal vi drive frem de neste bølgene av analog halvlederinnovasjon, og samtidig skape en sunnere, sikrere og mer bærekraftig fremtid for alle, lover han.   

Ifølge den endelige avtalen mottar aksjeeiere i Maxim 0,63 prosent av en ny, felles ADI-aksje for hver offentlig Maxim-aksje. Maxim-aksjen tas samtidig av børsen (NASDAQ).

Som følge av sammenslåingen vil Tunç Doluca, tidligere toppsjef i Maxim, og Mercedes Johnson, tidligere grunder og sjef i Avago Technologies, slutte seg til styret i ADI.  

Hva som skjer videre med distribusjonskanaler og merkenavn er foreløpig ikke kjent.

Kommentarer