Energigjerrig IoT-modul - Elektronikknett
AUG21-RUT-iVativ_NILE

Energigjerrig IoT-modul

Den frittstående multiprotokollmodulen iVativ NILE er basert på Nordic Semiconductors nRF52840 og tiltenkt avanserte IoT-anvendelser.

Den støtter Bluetooth 5.0 samt Thread/ZigBee/ANT/ANT+ og tilbyr en integrert NFC-A tag. Med sin beskjedne størrelse (10mm x 15mm x 1,5mm) og den integrerte mønsterkortantennen eller MHF4-kontakt, mener produsenten at modulen er spesielt designvennlig.

NILE skal være egnet for applikasjoner i ulike IoT-markeder, slik som smarthus, kroppsnær elektronikk, industriell IoT og smarte medisinske produkter, ikke minst på grunn av det avanserte utviklingsmiljøet.  

Produktporteføljen fra iVativ er tilgjengelig på www.rutronik24.com.

Med de integrerte nettverks- og trådløs-stakkene, samt applikasjons-API og alle de avanserte sikkerhetsegenskapene som støttes av ARM Trust Zone Cryptocell-310, hevder produsenten at denne modulen skal redusere både time-to-market og utviklingskostnader.

Den integrerte kraftige ARM Cortex-M4 med 1MB Flash og 256KB RAM skal også bidra til å redusere systemkostnader, og tilbyr ekstra designfleksibilitet, heter det.

Enheten kan brukes til kosteffektiv implementering av kraftige enheter med rekkevidde på over 1000 meter, og inneholder i tillegg til antennen en komplett analog front-end, inkludert krystaller.

Driftstemperaturområde er fra -40°C til +85°C uten restriksjoner. Programvareutviklingssett er tilgjengelig for for BLE, Bluetooth Mesh, Thread, Zigbee, ANT og HomeKit.