Brainchip upåvirket av komponentmangelen - Elektronikknett
brainchip-akida-1030x438

Brainchip upåvirket av komponentmangelen

BrainChip får første produksjonsserie av sine Akida-brikker for kunstig intelligens – klar for lisensiering av IP og bestilling av silisium.

BrainChip Holdings Ltd, som har spesialisert seg på teknologi for kunstig intelligens, melder i dag at de har mottatt første produksjonsserie av sine Akida-brikker fra Socionext America (SNA).

Brikkene ble produsert hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) fra en produksjonsmaske som ble satt opp i mai i år.  Dette maskesettet følger opp en vellykket pilotproduksjon av selskapets Multi-Project Wafers (MPW), mottatt i august 2020, og den påfølgende leveransen av evalueringskort.

SNA har bidratt i sammenstillings- og testoperasjoner for Akida-komponentene, inkludert en revisjon av TSMC prosesstyringsdata, montering, elektrisk testing og simuleringskorrelasjon, heter det i en pressemelding fra BrainChip.

Komponentene vil støtte selskapets Early Access Program (EAP) kunder og fremtidige kunder som bruker BrainChips programvareutviklingsmiljø MetaTF og andre som har eksisterende CNN (Convolutional Neural Networks) og som ønsker ytelsesforbedringer i form av effektforbruk, designfleksibilitet og læring i nettverkskanten, heter det.   

– Som selskap har vårt mål vært å gi kundene brikker og IP som gjør dem i stand til å utvikle kunstig intelligens i nettverkskanten og implementere det i applikasjoner som smarthus, industriell IoT, sikkerhet og cybersikkerhet, autonome kjøretøy, medisinske enheter osv., og utnytte sensorteknologi for objekter, lyd, lukt, smak, vibrasjon med mer, sier markedsdirektør Rob Telson i en kommentar. 

Han peker på at BrainChip bringer kunstig intelligens – AI – til kanten på en måte som eksisterende teknologier ikke har vært i stand til. – Akida-prosessoren er en ultralaveffekt komponent som med sin høye ytelse underbygger veksten innen teknologi for kant-AI ved å anvende en nevromorf arkitektur – en type kunstig intelligens som er inspirert av biologien i den menneskelige hjernen, forklarer Telson.   

Akida er nå tilgjengelig for lisensiering som IP, samt for bestilling av produksjonsutgaver i silisium.   

Kommentarer