Strømforsyning over USB med åpen kildeprogrammering - Elektronikknett
Power-Delivery-Software-Framework

Strømforsyning over USB med åpen kildeprogrammering

USB Type-C med strømforsyning (Power Delivery - PD) og programvare med åpen kildekode er to teknologier som i følge Microchip blir neste bølge av kablet tilkobling. Derfor kommer de nå med en ny «Power Delivery Software Framework» (PSF).

Microchips PSF-løsning tilbyr både en åpen kildekode for strømforsyning og et programmeringsmiljø som vil fjerne behovet for produsentavhengighet og skal gjøre det enkelt å programmere mikrokontrollere og endre PD-kode når systemet utvikler seg.

Ved å utnytte både et programvare- og maskinvarerammeverk, kan man også velge fra en utvidet familie av kontrollere fra Microchip til å være vert for PD-funksjonalitet, inkludert de nye frittstående PD-kontrollerne UPD301B og UPD301C

PD-arkitekturens gjør det enkelt å legge til en USB-C/PD-port til et bredt spekter av innvevde applikasjoner, samtidig som man kan omfordele ubrukt pinne eller CPU-minne til andre systemfunksjoner, heter det.

Flere Microchip SAM og PIC mikrokontrollere og dsPIC digitale signalkontrollere (DSC) støttes. Løsningen gjør det også mulig å kjøre PD på en eksisterende Microchip mikrokontroller-infrastruktur ved å legge til UPD350 PD-mottakeren eller ved å integrere PD i mer komplekse produkter med proprietær systemkode.

Rammeverket PSF støttes av Microchips MPLAB X IDE, og evalueringskortet for PSF kommer med SAMD20 mikrokontroller og UPD350 PD PHY, og er tilgjengelig i dag.

PSF er som antydet gratis og kan lastes ned her (ekstern lenke).

Kommentarer