Gylling Teknikk satser på elektronikkproduksjon. I første omgang går de bredt ut i markedet for å tilby sine tjenester. På sikt vil det også bli produksjon av smarte batterier. Her Jarle Mørch, COO og Pål Sørensen, CEO i det som nå heter Gylling Produksjon. Foto: Gylling.

Satser på elektronikkproduksjon

Da boet og bygningen ble tilgjengelig etter at Produktidé på Kana, Holmsbu, gikk konkurs, var det et par initiativ og tilfeldigheter som gjorde at Gylling Teknikk nå går inn i elektronikkproduksjon i større skala.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Egentlig hadde vi ikke tenkt på det, sier Sverre Iversen, administrerende direktør i Gylling Teknikk. – Fra før har vi to personer som arbeider med prototyper og småserier – i tillegg til gode underleverandører. Men siden dette lå tilgjengelig og vi fikk full støtte fra det svenske morselskapet, var det bare å hoppe i det.

 

En gjeng som er tydelig fornøyd med nysatsingen, fra venstre: Nicolai Kaas Iversen, salgsingeniør; Sverre Iversen, administrerende direktør og Jørgen Løvlie, batterisystemer, alle Gylling Teknikk. Fra Gylling Produksjon: Knut Ivar Berntsen, produksjonsleder og innkjøp, Pål Sørensen, daglig leder; Agnes Salen, produksjon; Hans Petter Mikkelsen, produksjon; Randi Tenmann, logistikk/lager; Tom Erik Ruud, produksjon og linjeansvarlig og Jarle Mørch, produksjonsleder.

Gylling Produksjon
Gylling Produksjon ble opprettet og Pål Sørensen fra Coastkey AS fikk oppdraget å lede nyskapningen. Coastkey som blant annet utvikler trådløs start/stopp og «dødmannsknapp» for båter, er allerede en samarbeidspartner og kunde. – I første omgang vil vi gå så bredt ut som mulig og få vist hva vi kan i kontraktprodusentmarkedet. På sikt kan det hende det blir mer egenproduksjon, sier Pål Sørensen.

 

Klargjøring av produkter for første kunde, Coastkey AS.

Flere muligheter
Lokalene på Kana, ikke langt fra Holmsbu på Hurumlandet, er i følge Sørensen godt egnet til elektronikkproduksjon. Selve bygningen leier de, mens alt innbo og produksjonsutstyr er overtatt. De har også fått med seg noen tidligere ansatte fra Produktidé. – Men vi har mer kontorplass enn det vi egentlig trenger, så vi ser på muligheten til å lokke til oss oppstartsbedrifter som ønsker nærhet til et utviklings- og produksjonsmiljø, sier Sørensen.

 

Tom Erik Ruud er ansvarlig for elektronikklinja som nå er overtatt.

Har planer
Sverre Iversen på sin side har framtidsvyer. Siden Gylling Teknikk driver med batterier og kraft, er det også klart at batterier er blitt rimelig avanserte. – Dette skal vi være med på. I dag er vi gode på små batterier og små systemer, og det skal vi fortsette med, sier han og legger til at i dag er det kanskje fem-seks virksomheter i Europa som er gode på å sette sammen batteripakker med en viss grad av intellingens. – Det er store kostnader involvert, derfor gjelder det å kunne sammenstille pakker smart og kostnadseffektivt.

Senter
– Vi ønsker å etablere et senter i Norge, der vi lager alt fra A til Å og gjør mest mulig for kunden, fortsetter Iversen. – Vi kjøper fra hele verden – og har fire personer som jobber kun for Gylling i Kina – men det er vi som har kompetansen og kontakt med markedet, slår han fast. Han mener også at det er viktig å komme inn i prosjekter så tidlig som mulig. – Av og til virker det som kunden ikke skjønner hvor mye det er å spare på at vi kommer inn i designfasen, sier han.

Vil trenge folk
– Mer elektronikk i batteriene er både spennende og vil bli et vekstområde. Derfor er vi ute etter folk på ingeniørnivå. Ikke bare elektronikk, men de må også være gode på kjemi, sier Iversen. – Får vi til dette, vil vi bli en av få som kan gjøre «alt» i denne industrien, slår han fast.

Powered by Labrador CMS