Øker medisinsk produsentbase - Elektronikknett
elmatica_ill

Øker medisinsk produsentbase

Elmatica har utvidet med to nye ISO13485-godkjente produksjonspartnere for mønsterkort for medisinske produkter i sin leverandørbase. – En leverandørbase med riktig sertifisering og avansert nivå er mer nødvendig enn noensinne, sier CTO Jørgen Bakke.

jorgen_bakke_elmatica Jørgen Bakke.

– Påvirkningen fra COVID har strukket produksjonskapasiteten til sitt ytterste og gjort det klart hvor viktig det er med en solid og sertifisert leverandørbase. Å ha en rekke ISO13485-sertifiserte leverandører både i Asia og Europa er avgjørende for å møte de ulike kravene til kundene, og har vært en prioritering for oss de siste månedene. Noen har behov for rask rullering, andre har en høy miks, lav til middels volumproduksjon, sier Bakke.

Covid har forårsaket omprioritering av den medisinske produksjonslinjen og definert en ny tilnærming for valg av produsenter. På grunn av ordrestopp i vanlig produksjon, har noen produsenter blitt tvunget til å gå inn i ukjente produksjonsfelt innen medisinsk utstyr.

jan_pedersen_elmatica Jan Pedersen.

– Det er alltid viktig å huske på når du involverer deg i avansert elektronisk medisinsk produksjon, jo mer elektronikk involvert, desto viktigere er det å få riktig sertifisering og standarder implementert, sier teknisk teknisk rådgiver Jan Pedersen.

afal_stankiewicz_Elmatica_o Rafal Stankiewicz.

– Vi ser behovet for sertifisering for medisinsk sektor og hele det elektromedisinske markedet. Å være klar over at når det gjelder produkter som til slutt er ment å ta vare på pasientenes helse, er det viktig å bruke komponenter fra kvalifiserte leverandører, sier landssjef Polen Rafal Stankiewicz.

Kommentarer