Laveffekt flash for IoT - Elektronikknett
Dialog_PR_AT25EU_04262021-web

Laveffekt flash for IoT

Ny familie med ultra-laveffekt NOR flashkomponenter skal ha betydelig raskere slettetid og gi energibesparende egenskaper til IoT-dingser.  

Dialog Semiconductor plc, som bl.a. leverer komponenter for batteri- og effektstyring, WiFi, Bluetooth LE og industrielle kantprosesseringsløsninger, lanserte i går den nye AT25EU-familien med SPI NOR flashkomponenter. Disse skal være rettet mot utvikling av energi- og plassbesparende tilkoplede enheter.

Komponentene skal tilby ledende, høyhastighets leseoperasjoner og dessuten betydelig raskere slettetider med en brøkdel av effekten sammenlignet med tilsvarende komponenter. 

For eksempel skal den 2Mb AT25EU0021A kunne utføre en komplett sletteprosess for hele brikken på mindre enn 10ms med bruk av mindre enn 1 prosent av energien konkurrerende produkter ville ha brukt på den samme prosessen, foruten at prosessen ville ha tatt opp til ett sekund – eller mer.  

Evnen til å oppnå raskere og mer energigjerrige sletteoperasjoner forbedrer blant annet effektiviten til funksjoner som oppdateringer via luft (OTA), hendelsesssporing og dataloggingsaktiviteter. 

Flashminnefamilien kommer med forskjellige strømbesparende funksjoner, inkludert bruk over et bredt Vcc område (1,65 V til 3,6 V) for å forlenge batteritiden, samt 100 til 300 nA dyp sovemodus for å spare energi når produktet ikke er i bruk.

De første medlemmene i AT25EU-familien vil komme i 1 Mb og 2 Mb konfigurasjoner, og vil bli generelt tilgjengelig i andre kvartal i år. Det er planlagt flere komponenter i serien, med størrelser på opp til 16 Mb.