Lattice utvider mulighetene med mVision - Elektronikknett
Embedded-Vision-web

Lattice utvider mulighetene med mVision

Ny versjon av løsningsstakken for mVision med støtte for nye bildesensorer, bildesensormoduler og bildesignalprosessering (ISP) for innvevd maskinsyn.  

Lattice Semiconductor Corporation har lansert den nyeste versjonen av sin prisbelønte løsningsstakk for laveffekt, innvevde maskinsyn-systemer.

Raskere utvikling
Lattice-mVision-stack-2.0 Ny versjon av mVision systemstakk åpner nye muligheter for innvevd maskinsyn.

Lattice mVision 2.0. skal ha flere oppdateringer som kan sette fart på design av innvevd maskinsyn for industrielle, kjøretøy-, medisinske og smarte forbrukersystemer.  Den kommer med støtte for populære nye bildesensorer som brukes i industri- og bilsystemer, og en ny IP-kjerne for bildeprosessering, samt referansedesign for å hjelpe utviklere å lage smarte maskinsynapplikasjoner i nettverkskanten.  Stakken inkluderer også støtte for designmiljøet Lattice Propel, med tanke på å forenkle utvikling av synssystemer med en innvevd RISC-V prosessor.

Smartere maskinsyn

Ifølge Lattice har Covid-19 pandemien og behovet for å styrke sikkerhet og forbedre effektivitet økt behovet for å integrere smarte, innvevde visjonsteknologier i ulike systemer for å kunne støtte alt fra deteksjon av menneskelig nærvær til berøringsfri HMI og bedre AR/VR-muligheter, samtidig som man ønsker å forbedre produksjonskvalitet og -kapasitet ved å utnytte intelligent maskinsynteknologi.  Ifølge Allied Market Research var det globale markedet for maskinsynsystemer verdsatt til USD 29,7 milliarder i 2019, med forventet vekst til USD 74,9 milliarder innen 2027.

Kant-enheter

– Lattice CrossLink-NX komponenter med integrert hard MIPI-støtte og lavt effektforbruk er godt egnet for kameraapplikasjoner som opererer i utkanten av nettverket, uttaler teknisk direktør Arndt Bussman i Helion. Ved å bruke CrossLink-NX med en innvevd RISC-V prosessor muliggjør vi en mer kompakt og effektiv ISP (Image Signal Processing, red anm.) implementering, fremholder Bussman, som applauderer arbeidet Lattice gjør for å forbedre deres mVision løsningsstakk.