Kompakt, hvit LED-brikke med høy lysstyrke - Elektronikknett
Rohm CSL1104WB

Kompakt, hvit LED-brikke med høy lysstyrke

ROHM har utviklet ultrakompakte lysdioder med høy lysstyrke (2,0cd), kalt CSL1104WB. Produktene er optimalisert for applikasjoner som krever høy lysstyrke med hvitt lys, for eksempel IoT-enheter, droner og annet batteriutstyrt utstyr.

De siste årene har hvite lysdioder med høy lysstyrke blitt stadig mer brukt for å forbedre synligheten i en rekke anvendelser i forbrukerelektronikk og bilindustri. Samtidig er det et voksende behov for å montere flere lysdioder på mindre areal – som IoT-enheter og droner.

CSL1104WB-serien oppnår en høy lysstyrke på 2,0cd i en ultrakompakt 1608-størrelse (1,6 mm x 0,8 mm = 1,28 mm²), som tidligere var vanskelig å oppnå. Resultatet er den samme lysstyrken som den nåværende vanlige PLCC-pakken i størrelse 3528 (3,5 mm x 2,8 mm = 9,8 mm²), men i en 87% mindre formfaktor.

Fargevariasjonen er betydelig forbedret, i følge Rohm. Dette bidrar til å forenkle fargejusteringsprosessen ved å sørge for nøyaktig hvit fargekromatisitet. I tillegg planlegges kvalifisering i henhold til kjøretøysstandarden AEC-Q102 spesielt utviklet for optiske enheter.

ROHM har også til hensikt å utvide sortimentet med LED i 1608-størrelser med hvite LED-brikker fra lav til høy lysstyrke.

Kommentarer