Første QFN-løsning med WiFi 6/6E - Elektronikknett
NXP_ConnectingPossibilities_Smart Mobile_Op01v032

Første QFN-løsning med WiFi 6/6E

NXP lanserer verdens første monolittiske QFN-løsning som skal muliggjøre WiFi 6 /6E i smarttelefoner og dataprodukter.   

Mobilteknologiselskapet OnePlus valgte NXPs QFN RF frontend-løsning for sin nyeste «flaggskip» mobiltelefon, OnePlus 9 som også har WiFi 6.

Nyheten i dette er NXPs høyt integrerte QFN frontendløsning for for WiFi 6/6E. QFN-løsningen støtter den nyeste nettverksstandarden for WiFi 6, og støtter nye 6GHz spektrum.

Det nye håndsettet fra OnePlus blir dermed industriens første smarttelefon med en WiFi-6 QFN løsning, som åpner for et minst mmulig fotavtrykk i selve mobilen.  Med høyere datahastighet og økt kapasitet skal WiFi 6 muliggjøre nye brukeropplevelser og applikasjoner på tvers av mange markeder og tjenester, heter det. 

Når det gjelder detaljene for den nye NXP WLAN7205C énkanals QFN-løsningen, så tilbyr den først og fremst en liten pakke med monolittisk integrert kraftforsterker, svitsj og lavstøyforsterker for å kunne forbedre rekkevidden for håndsettets WiFi-kommunikasjon.  QFN-pakken kan plasseres nær antennen, noe som reduserer ledningstap, i motsetning til tokanals modulbaserte løsninger som er tilgjengelig i dag.  Dette skal forbedre sending og mottak, øke batterilevetiden og muliggjøre raskere dataoverføring.  

Kommentarer