Autostore får inn japansk storeier - Elektronikknett
autostore

Autostore får inn japansk storeier

Japanske Softbank kjøper 40 prosent i Autostore i Nedre Vats. Dette verdsetter robotselskapet til rundt 65 milliarder kroner.

Softbank Group kjøper 40 prosent av norske Autostore for 2,8 milliarder dollar, som tilsvarer i overkant av 23 milliarder norske kroner. Det kommer fram av en pressemelding datert 5. april.

Autostore har hovedkontor i Nedre Vats i Rogaland, og selger robotsystem til lageranlegg. Avtalen vil verdsette Autostore til omtrent 7,7 milliarder dollar, inkludert gjeld.

autostore karl johan lier Karl Johan Lier i Autostore får ny storeier.

– Vi ser på Autostore som en grunnleggende teknologi som muliggjør raske og kostnadseffektive logistikkløsninger for selskaper verden over, sier Softbank-sjef og -grunnlegger Masayoshi Son.

Softbank kjøper aksjene fra Thomas H. Lee Partners, EQT Private Equity og andre aksjonærer. Den japanske banken vil etter kjøpet få minst ett medlem i styret, men Thomas H. Lee Partners fortsetter som Autostores største aksjonær.

– Vi er glade for at SoftBank kan bli med i AutoStore-teamet mens vi fortsetter på vår reise for å automatisere all handel og levere automatiseringsløsninger til våre kunder. Vår investorgruppe i verdensklasse bringer eksepsjonell erfaring fra flere geografiske områder, og vi er glade for å ha SoftBanks ledelse og støtte på global skala, men spesielt med vår visjon om vekst i Asia-Stillehavsområdet, sier Karl Johan Lier, administrerende direktør i Autostore, i pressemeldingen.

Kommentarer