Åpner verdens lengste innendørs testbane for autonome kjøretøy - Elektronikknett
AstaZero

Åpner verdens lengste innendørs testbane for autonome kjøretøy

Siden svenskene har bilpoduksjon satses det også stort på elektrifisering og autonome kjøretøy. AstaZero åpner nå verdens lengste innendørsbane for testing av aktive sikkerhetssystemer og autonome teknologier for alle typer kjøretøy.

AstaZero er verdens første uavhengige test- og demonstrasjonsanlegg i full skala for fremtidig trafikksikkerhet, og det utvides nå til å huse verdens lengste innendørs bane: 700 meter langt og 40 meter bredt – med et sentalt område på 140 meter og 60 meter bredde. AstaZero Dry Zone blir innviet digitalt 28. april.

Bilindustrien gjennomfører millioner av tester hvert år. Reproduserbare miljøer er en grunnleggende forutsetning for å sikre nøyaktigheten av testresultatene.

AstaZero har kunder over hele verden. Bransjen har bedt om en lang innendørsbane i Sverige i mange år. Da pandemien traff og de påfølgende begrensningene gjorde det vanskelig for industrien å gjennomføre viktige tester, ble behovet bare større. Det var da planene for den nye banen akselererte.

AstaZero Dry Zone kan sammenlignes med en sterkt opplyst flyhangar. Tester kan utføres gjentatte ganger under samme lysforhold og på samme overflate, uansett tid på dagen eller sesong. Aktive sikkerhetssystemer og autonome teknologier utgjør hovedfokusområdene, men kjøretøydynamikk og bremseytelse vil også bli testet.

– Vi i Chalmers ser frem til AstaZero Dry Zone. Her vil vi kunne gjennomføre avansert forskning innen for eksempel autonom kjøring, i anlegg der vi har full kontroll over lys og værforhold. Autonom kjøring er et område med stor fordel og potensial for bilindustrien og samfunnet som helhet. AstaZero vil nå bli et enda mer konkurransedyktig anlegg som gir Chalmers sammen med bransjen gode forhold for å delta i store forskningsprosjekter, sier Stefan Bengtsson, administrerende direktør for Chalmers University of Technology.

Kommentarer