Tynnfilm IPD åpner nye muligheter - Elektronikknett
IPD

Tynnfilm IPD åpner nye muligheter

Til tross for unike egenskaper, har tynnfilm IPD (integrerte passive komponenter) fortsatt lite markedsgjennomslag, men kan åpne store muligheter, ifølge analytikere.

– Til tross for sine unike egenskaper, har tynnfilm IPD (integrerte passive komponenter, red. anm.) fortsatt liten utbredelse i den «passive verden», uttaler teknologi- og markedsanalytiker Antoine Bonnabel i Yole Développement (Yole).  – Imidlertid kan selv en liten andel i denne enorme industrien representere betydelige resultater. Over tid har tynnfilm OPD klart å komme inn i en rekke applikasjoner, og finner vekstmuligheter, fremholder han.  

Det viktigste markedet i dag, og et som viser sterk vekst, er de kundespesifiserte RF IPDene som implementeres i radiomoduler, spesielt for fremtidige 5G-applikasjoner. Dette kan f.eks. være filtre for høyfrekvente bånd og kretser for impedansutjevning.

Dette markedet forventes å oppnå en gjennomsnittlig årlig vekst (CAGR) på 8,2% mellom 2019 og 2025, og passere 360 millioner USD i 2025.

IPD har vært en «lovende teknologi» gjennom to tiår nå, og bare ventet på at det skal løsne for masseimplementering. Yole har gransket denne teknologien over de siste åtte årene for å kunne vurdere gjennomslag og potensiell evolusjon.

Det er på denne bakgrunn Yole i dag lanserer sin «Thin-Film Integrated Passive Devices 2020 report».

De utforsker her de ulike målmarkedene og tilgjengelige markeder, så vel som IPDs posisjon som en lovende teknologi som fortsatt venter på volumbruk.  Studien peker ut relevante vekstscenarier, markedspotensiale, teknologitrender og de viktigste produksjonsteknikkene. 

Du kan lese hele historien her: Integrated Passive Devices: a growing market pushed by 5G and 3D integration

Videre kan du delta på onlinekonferansene Power and RF Packaging Virtual Forums – 24. November 24 og 1. Desember 2020. Registrering her.

Kommentarer