Norsk-indisk videokonferanse - Elektronikknett
Easymeeting AS - Joy og Hans
Joy Sebastian i Techgentsia, India og Hans Johan Tofteng møtes nesten daglig på video.

Norsk-indisk videokonferanse

Den indiske staten utlyste konkurranse om å utvikle erstatning for Zoom og Teams. Vinneren fikk hjelp fra Tromsø.

Techgentsia Ltd, ble i august kåret til vinneren av den nasjonale innovasjonskonkurransen utlyst av den Indiske staten, for utvikling av videokonferanseløsning som skal brukes av det offentlige i India. De utfordret rett og slett den indiske IT industrien til å komme opp med en lokal erstatning for Zoom og Teams. 

Konkurransen ble utlyst av "Departementet for Elektronikk og informasjonsteknologi, under programmet Digital India.

Techgentsia var definitivt en av outsideren i konkurranse med mer enn 2000 programvareselskaper. Utfordringen var tydelig - den indiske staten ville ha en lokal leverandør for sine fremtidige videomøter. 

Tromsøfirmaet Easymeeting har jobbet tett med Techgentsia i mer enn 5 år og har bygget et godt samarbeid mellom dyktige teknologer. – Vi har hatt besøk av indere i Tromsø, som aldri har opplevd noe kaldere enn 20 varmegrader. Da blir fjelltur i minus 15 grader med gnistrende nordlys en opplevelse for livet. Og før Covid19 stoppet all reisevirksomhet, har vi jevnlig besøkt Kochi som ligger i den sørlige delstaten Kerala i India, skriver selskapet i en pressemelding. 

Easymeeting utvikler brukervennlige videotjenester, spesielt innen fjernundervisning og velferdsteknologi. – Techgentsia har hjulpet oss med å bygge våre plattformer, og når de fortalte at de skulle delta i konkurransen, var det ikke tvil om at vi ønsket å bidra. Vi har jobbet med brukervennlighet og arbeidsflyt, slik at løsningen er logisk og enkel å bruke for alle, heter det videre.

En svært viktig utfordring har også vært å sørge for at man kan organisere større videomøter med mange deltakere. Her vil det være møterom som tilbyr kombinasjon av aktiv deltakelse og personer som er deltakere via strømming - eksempelvis kan et kommunestyremøte ha aktive kommunestyre medlemmer på video, og innbyggerne kan være tilhørere. Dersom man ønsker, kan en innbygger enkelt få ordet om man ønsker å åpne opp for dette - det er bare et klikk unna for ordstyrer. 

– Med god hjelp fra Easymeeting i Tromsø har vi klart å utvikle en utrolig velfungerende skyløsning for videokonferanse. Uten dette samarbeidet hadde vi neppe nådd opp. Vi leverte det beste produktet, og gleder oss nå til å implementere og videreutvikle løsningen sammen, sier CEO i Techgentsia, Joy Sebastian i en kommentar. 

Gründer og daglig leder av Easymeeting, Hans Johan Tofteng, er stolt over hva partneren i India har fått til. 

– Vi har samarbeidet om å utvikle de beste og mest brukervennlige løsningene for video de siste 5 årene. Det skal være like enkelt og like vanlig å bruke videomøter, som når vi «tar en telefonsamtale». Vi gleder oss til å jobbe videre mot dette målet, sier han.

Løsningen har fått navnet "V-consol" og skal nå tas i bruk av Indias sentrale myndigheter i løpet av de neste månedene. Mye av teknologien som er utviklet vil også komme Easymeeting til gode, og Tofteng sier at flere av komponentene allerede er på tur inn i selskapets egne tjenester. 

Kommentarer