Nordic inngår samarbeid med Amazon - Elektronikknett
NS_Amazon

Nordic inngår samarbeid med Amazon

Nordic skal samarbeide med Amazon for å støtte utvikling av Amazon Sidewalk-kompatible Bluetooth LE smarte enheter.

Nordic Semiconductor har inngått et samarbeid med Amazon om å utvikle Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE)-løsninger for Amazon Sidewalk. Amazon Sidewalk er et nabolagsnettverk designet for at utstyr fungerer bedre både innenfor og utenfor inngangsdøren. Sidewalk er en gratistjeneste fra Amazon, og skal bidra til å forenkle oppsett av nye enheter, utvide arbeidsområdet til enheter med lav båndbredde og sørger for at utstyret er online og oppdaterte, selv om de er utenfor rekkevidden til husets Wi-Fi.

Med flere lag for sikkerhet og personvern, er teknologien basert på en ny protokoll som opererer i 900 MHz-båndet. Amazon Sidewalk kan utvide arbeidsområdet for mange smarte hjemmeapplikasjoner til opptil en kilometer, slik at forbrukerne kan plassere smarte enheter på steder som det trådløse hjemmenettverket tidligere ikke klarte å nå. For eksempel kan 900 MHz-teknologien utvide tilkoblingen til en smart krage som kan informere en hundeeier om at kjæledyret deres har passert eiendomsgrensen. Amazon Sidewalk vil støtte Bluetooth LE for å utfylle protokollen ved hjelp av 900 MHz-båndet for å gi bedre tilkobling.

Samarbeidet med Amazon sørger for at de kan tilby kundene utviklingsstøtte for Nordics Bluetooth LE-løsninger når de brukes med Amazon Sidewalk-teknologi.

Nordics støtte til Amazon Sidewalk er en følge av selskapets samarbeid rundt Amazon Common Software (ACS), en plattform for utvikling av smarte hjem og andre trådløse produkter. Nordic Semiconductor har til hensikt å tilby og vedlikeholde et Device Porting Kit (DPK) for sine trådløse brikker som gjør at de enkelt kan integreres i ACS som en av referanseplattformene.

Nordics nRF52840 System-on-Chip (SoC) er spesifisert for Bluetooth 5-, Thread 1.1- og Zigbee PRO (R21) og Green Power proxy-spesifikasjonen. Dynamic Multiprotocol-funksjonen støtter unik trådløs tilkobling av protokollene i smarte hjemmeapplikasjoner. SoC’en kombinerer en 64MHz, 32-bit Arm Cortex M4-prosessor med flytende punktenhet (FPU) og en 2,4 GHz multiprotokollradio, 1 MB Flash-minne og 256 kB RAM. Den har også en kryptografiakselerator fra Arm CryptoCell-310 og leveres med Nordics S140 SoftDevice, en Bluetooth 5-sertifisert programvareprotokollstabel for å bygge Bluetooth LE-applikasjoner med lang rekkevidde og mye data. OpenThread og Zigbee-stakker er tilgjengelige via Nordics nRF5 SDK for Thread og Zigbee.

nRF5340 SoC er basert på dobbel Arm Cortex-M33 prosessorer; en applikasjonsprosessor som kjører opp til 128 MHz (510 CoreMark) med dedikert 1 MB Flash og 512 KB RAM, og en fullt programmerbar, ultra lavenergi nettverksprosessor som kjører på 64 MHz (238 CoreMark) med dedikert 256 KB Flash og 64 KB RAM. Den har forbedret dynamisk multiprotokol-støtte som muliggjør samtidig Bluetooth LE og Bluetooth mesh/Thread/Zigbee-drift for klargjøring/igangkjøring og interaksjon med et mesh-nettverk. Den inneholder Arm CryptoCell-312, Arm TrustZone-teknologi og Secure Key Storage for høyeste sikkerhetsnivå. NRF5340s nRF Connect SDK integrerer Zephyr RTOS, en Bluetooth LE-protokollstakk, applikasjonseksempler og maskinvaredrivere.

Kommentarer