Inngår 3D-samarbeid - Elektronikknett
ADI Microsoft Partner

Inngår 3D-samarbeid

Analog Devices har inngått et strategisk samarbeid med Microsoft for å utnytte Microsofts 3D time-of-flight (ToF) sensorteknologi, slik at det blir enklere å lage 3D-applikasjoner med høyere grad av dybdenøyaktighet og som arbeider uavhengig av miljøforholdene.

ADIsvil bygge på Microsoft Azure Kinect-teknologi for å levere ToF-løsninger innen områder som Industri 4.0, bilindustri, spill, utvidet virkelighet, datafotografering og videografi.

For tiden er det et press i industrimarkedet for 3D-bildesystemer som kan brukes i tøffe miljøer med applikasjoner som samarbeidsroboter, romkartlegging og lagerstyringssystemer i henhold til Industri 4.0. ToF-applikasjoner er også nødvendig for å skape tryggere bilopplevelser for sjåfører og passasjerer ved å montere kjøretøy med beleggdeteksjon og sjåførovervåking.

Analog Devices designer, produserer og selger en ny produktserie med 3D ToF-bildeapparater, laserdrivere, programvare og maskinvarebaserte dybdesystemer med dybdeoppløsninger ned til millimeteren. Selskapet skal begynne å bygge komplette systemer pakket rundt komplementære CMOS-bildesensorer for å levere bildebehandling med større 3D-detaljer, operere over lengre avstander og være robust uansett hva som er i synsfelt. Denne plattformen vil gi kunder plug-and-play-funksjoner for rask installasjon.

ToF 3D-sensorteknologi projiserer kontrollert laserlys i løpet av nanosekunder, som deretter reflekteres fra scenen til en høyoppløselig bildesensor som gir et dybdestimat for hver piksel i bildearrayet. ADIs nye CMOS ToF-produkter basert på Microsofts teknologi muliggjør svært nøyaktig dybdemåling, lite støy, høy robusthet for flerveis interferens og kalibreringsløsninger for enklere produksjon, heter det i en pressemelding.

De første produktene med denne teknologien forventes å komme ut innen utgangen av 2020.

Kommentarer