Flere ladestasjoner i nord - Elektronikknett
ABB ladestasjon Alta
Ladested i Alta som nærmer seg ferdigstilling.

Flere ladestasjoner i nord

25 nye ladesteder vil sette fart på utrullingen av elbiler helt nord i landet. ABB leverer hurtig- og lynladere til ladenettverket, som bygges av Vattenfall. Ishavskraft blir operatør og lokale kraftprodusenter vil stå for kortreist, grønn kraft.

– Nå blir det enklere å kjøre elektrisk også i Troms og Finnmark, og det vil føles tryggere for mange å investere i en elbil, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) til Enova, som støtter utbyggingen av ladenettverket.

ABB ladestasjoner i nord Her kommer ladestasjonene (Ill. Enova).

Hvert ladested får én ABB-hurtiglader på 50 kilowatt (Terra 54 CJ) og én ABB-lynlader på 175 kW (Terra HP 175D), som kan oppgraderes til 350 kW. Hver lader har ett CCS- (Combined Charging System) og ett CHAdeMO-uttak.

– Når det nye ladenettverket er ferdig rundt årskiftet vil det være ABB-ladere som perler på en snor, fra sør til nord, sier Gøran Salomonsen, administrerende direktør hos ABB Electrification Norway AS. – Elbilister kan dermed kjøre hele Norge på langs med strøm fra våre ladere på batteriet.

I tillegg får hvert ladested to normalladere på 22 kW. Det betyr at totalt seks biler kan lades samtidig. Installasjonene startet i august og forventes ferdig ved slutten av året.

Kommentarer