Bygger kraftig bilradar med Xilinx - Elektronikknett
Xilinx and Continental collaborate
Den nye «Advanced Radar Sensor» (ARS) 540 fra Continental er bilindustriens første produksjonsklare 4D-bilderadar for autonom kjøring, og drives av Xilinx Zynq UltraScale+ MPSoC-plattformen.

Bygger kraftig bilradar med Xilinx

Xilinx og Continental samarbeider om å lage bilindustriens første produksjonsklare 4D-bilderadar for autonom kjøring.

Xilinx og Continental melder at Xilinx skal drive Continentals nye Advanced Radar Sensor (ARS) 540 med plattformen Zynq UltraScale+ MPSoC. Dette blir bilindustriens første produksjonsklare 4D-bilderadar. Samarbeidet gjør at nyproduserte biler utstyrt med ARS540 kan realisere SAE J3016 nivå 2-funksjoner og vil bane vei mot nivå 5 autonome kjøresystemer.

Continental ARS540 with Xilinx Slik vil den komplette modulen se ut.

4D-radaren bestemmer objektets plassering i rekkevidde, azimut, høyde og relativ hastighet i motsetning til tidligere bilradarsystemer som bare fanger hastighet og azimut. ARS540 er en langdistanseradar med høy oppløsning og 300 meters rekkevidde. Det brede synsfeltet på ± 60° muliggjør sporing av multihypoteser for presis prediksjon under kjøring, noe som er viktig for å håndtere komplekse kjørescenarier, for eksempel påvisning av trafikkork under en bro. Takket væe systemets høye horisontale og vertikale oppløsning kan den også oppdage potensielt farlige gjenstander på veien og reagerer deretter. Skalerbarheten gjør at den kan utvides fra SAE nivå 2 – der sjåføren er ansvarlig for å ha kontroll over kjøretøyet – til fullt autonomt nivå 5, hevder selskapene.

Cédric Malaquin, teknologi- og markedsanalytiker, RF Devices & Technology hos Yole Développement (Yole), sier i en kommentar at 4D-bildebehandlingsradar gir større rekkevidde, synsfelt og oppfatning og er en kritisk sensor som gjør det mulig for utviklere på nivå 2 til nivå 5 å levere systemer som er med på å skape et tryggere kjøremiljø. Vi forventer at 4D-radar først vil finnes i luksusbiler og robotdrosjer, noe som gir en markedsverdi på over 550 millioner dollar for slike systemer, og en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 124 prosent mellom 2020 og 2025.

Kommentarer