Varsler når hunden stikker av - Elektronikknett
Mitt Spor
Den store skrekken for mange hundeiere er at kjæledyret stikker av. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg. Foto: Siri Kalager.

Varsler når hunden stikker av

Det er mange av oss som har hund. Blant annet har rekordmange nordmenn fått seg kjæledyr under koronatiden, ifølge statistikk fra DyreID. Nå som den generelle båndtvangen er over, går mange hundeiere med hunden løs. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en ny sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg.

– Uavhengig om du har med hunden på jakt, tur eller leker mest i park og hage, har mange erfart at kjæledyret forsvinner på eventyr. Da kan det være en fordel med bedre oversikt. Med Mitt Spor har vi utviklet et godt tilleggsprodukt til ID-merking. Dette vil gi deg økt trygghet og full oversikt over hvor kjæledyret ditt befinner seg til enhver tid, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge i en pressemelding onsdag.

Mitt Spor er en sporingstjeneste som lar deg følge hunden i sanntid og gir deg varsel dersom din firbeinte venn er på rømmen.

Varsler
DyreID, som er eid av Den norske veterinærforeningen, har driftet registeret for ID-merking i Norge i 25 år. Ved å kombinere ID-merking med Mitt Spor, gir det dyreeiere den beste og sikreste løsningen for sporing og gjenfinning.

– I Norge benytter over 95 prosent seg av ID-merking, hvor en elektronisk identitet kobles med eierinformasjon. Ved å integrere DyreID i Mitt Spor, blir det dermed enklere for dyreeiere å finne igjen kjæledyret. Dette er en etterlengtet løsning som vil gi hundeiere tryggheten de trenger, sier Gudbrand Lie Vatn, daglig leder i DyreID.

I utviklingen av Mitt Spor har det vært viktig å lage en løsning som er enkel, oversiktlig og i første rekke tilpasset hunder. Du kan se hvor hunden er, hvor langt den har løpt og hvor den har vært. I neste fase vil løsningen utvikles for katter.

– Sammen med DyreID har vi utviklet teknologi som kombinerer Telenors mobilnett med avansert teknologi for GPS og bevegelsesmåling. Du kan både sanntidspore hunden og få varsel dersom den beveger seg utenfor ditt område, sier Brown.

Først i verden
Gjennom et omfattende samarbeid med landets veterinærer, er DyreID først ute i verden med en nasjonal database av sanntidshelsedata for kjæledyr. Denne helsedataen gir en systematisk oversikt over helsetilstanden til de fleste kjæledyr i landet.

– I denne databasen kan du sortere ut i fra faktorer som alder, rase og geografi, og på sikt vil alt dette bli integrert i Mitt Spor. Dermed blir dette den eneste sporingstjenesten i verden, hvor du kan koble ditt kjæledyrs bevegelsesdata opp mot nasjonal helsedata. Dette vil være svært nyttig for at eierne skal kunne ta vare på sine kjæledyr, sier Lie Vatn og legger til:

– Det finnes ingen tilsvarende løsninger på markedet i dag. I samarbeid med Telenor vil vi nå fortsette å utvikle denne innovative tjenesten og vil gradvis legge til flere løsninger.

Mer informasjon om tjenesten finner du her. (ekstern lenke)

Kommentarer