Runder én milliard trådløse SoC - Elektronikknett
nRF5340
Nordic Semiconductors nyeste generasjon laveffekt, trådløse systembrikker (SoC) har ikke bare én, men to Arm Cortex-M33 prosessorer om bord.

Runder én milliard trådløse SoC

Nordic Semiconductor runder en viktig milepæl når de i begynnelsen av oktober leverer sin trådløse, Arm Cortex-M baserte systembrikke (SoC) nummer 1 milliard.

– Den første milliarden Arm-baserte SoCer fra Nordic utgjør en betydelig del av grunnlaget for en sikrere og mer tilkoplet fremtid som vil fortsette å utvikle seg etter hvert som teknologi revolusjonerer hvordan vi samhandler og kommuniserer med verden rundt oss, sier Arm-sjefen Simon Segars i en kommentar. 

Det er utvilsomt en viktig milepæl Nordic Semiconductor vil nå tidlig i oktober, med leveranser av mer enn en milliard Arm Cortex-M basert, på kun åtte år. 

Nordics første Arm Cortex-M baserte SoC ble lansert i 2012, med introduksjonen av Nordics nRF51 serie. Siden dengang har de etterfølgende produktene inkludert en Arm Cortex-M prosessor, noe som har gjort brikkene fra Nordic i stand til å støtte alle de viktigste laveffekt trådløsstandardene, inkludert Bluetooth, Thread, Zigbee, ANT, proprietær 2,4 GHz, og trådløse NFC-teknologier med én enkelt brikke.

Sammenlignet med Nordics originale nRF51 Series, kom Nordic nRF52 serien med en kraftigere Arm prosessor og større Flash- og RAM-minnekapasitet, mens Nordics nyeste nRF53 serie inkluderer to bruker-tilgjengelige Arm Cortex-M33 prosessorkjerner.

Nordics samarbeid med Arm har vist seg så populær blant Nordics kunder at selskapet valgte å inkludere en kraftig Arm Cortex-M prosessor i sin andre banebrytende produktlinje, som ble introdusert i 2019: nRF91 serien med multi-protokoll (LTE-M og NB-IoT) mobilnettbaserte IoT system-i-pakke (SiP). 

Ifølge Nordic er nRF91 betydelig mindre og mer energigjerrig og sikrere enn noe annet konkurrerende IoT-produkt på markedet.  Den har en rekke spesielle IoT-rettede egenskaper, er modulsertifisert for globale nettverk og skal være betydelig enklere å designe inn.   

Svenn Tore Larsen_small_2014 Svenn-Tore Larsen, Nordic Semiconductor.

– Nordic Semiconductor utvidet i praksis applikasjonsområdet for Bluetooth ved å abstrahere bort all unødvendig teknisk kompleksitet for designeren, uttaler Svenn-Tore Larsen, adm. direktør i Nordic. – Den forhåndssertifiserte, innsettingsklare LTE-M/NB-IoT nRF91 SiP er i ferd med å gjøre det samme for mobilnettbasert IoT, fremholder han.

– Nordic har vist seg å være en ledende innovatør for innvevd intelligens som kjører på Arm-teknologi; Fra deres første Cortex-M Bluetooth SoC, som førte til et reelt taktomslag innen batteridrevne løsninger, frem til dagens generasjon av avanserte produkter, kommenterer Simon Segars.

Nordics partnerskap med Arm omfatter også implementering av Arm TrustZone teknologi og Arm CryptoCell plattformsikkerhet i deres nRF53 serie systembrikker og nRF91 serie SiPer.

Kommentarer