Prevas kjøper Evotech, med tilbehør - Elektronikknett
writing-hand-business-brand-contract-handwriting-854901-pxhere.com

Prevas kjøper Evotech, med tilbehør

Konsulent og utviklingsselskapet Prevas kjøper hele konsulentgruppen Evotech, inkludert de resterende minoritetsaksjene i datterselskapene Tritech og Deva Mecaneyes. Motiv: Ønske om vekst.

Aksjene er verdsatt til totalt cirka 270 millioner SEK. Eierne av Evotech og de operative minoritetene i Tritech Technology og Deva Mecaneyes blir medeiere i Prevas.

Oppkjøpet er betinget av at Prevas kjøper mer enn 90 prosent av aksjene i konsernets morselskap FiloProcess Holding, skriver etn.se.

– Personlig synes jeg dette er veldig gøy, sier Johan Strid, administrerende direktør i Prevas.

– Sammen skal vi være 800 ansatte som brenner for å gjøre det bra med de mulighetene teknologien gir oss. Vi er veldig like når det gjelder ledelse og bedriftskultur, og kundene våre får tilgang til en sterkere partner, legger han til.

Ifølge Prevas gir sammenslåingen betydelig forsterkning flere steder i Sverige.

Deva Mecaneyes har sin styrke innen produksjonsutvikling for industrien og har 100 ansatte i Västerås. FiloProcess er ekspert på PLM (Product Life Cycle Management) med 20 ansatte i Stockholm. Tritech Technology, inkludert datterselskaper, har 140 ansatte i Stockholm, Göteborg, Linköping og et lite salgskontor i Helsingfors.

Innkalling til ekstraordinær generalforsamling vil bli publisert i løpet av få uker, og et prospekt vil bli publisert før oppkjøpet er fullført, som forventes å finne sted 4. januar 2021.

Prevas har også kontor i Norge, nærmere bestemt i Oslo.

Kommentarer