Oppbud for elektronikkbedrift - Elektronikknett
Produktide-front

Oppbud for elektronikkbedrift

Produksjons- og utviklingsselskapet Produktidé kastet inn håndkledet tidligere denne uken.

Ifølge oppbudsbegjæringen er bakgrunnen for konkursen stor gjeld, liten aktivitet som følge av korona og hard konkurranse fra utlandet, skriver Drammens Tidende. 

Selskapet har gått med overskudd de siste årene, bortsett fra i 2019, da de opplevde et underskudd på rundt en million, av en omsetning på 26,7 millioner. Den negative trenden fortsatte imidlertid inn i 2020, og ble ikke bedre av Covid-19-situasjonen. 

Bedriften ble startet av Per Morten Brun i egen garasje på Tofte i Hurum (nå Asker), før virksomheten ble flyttet til større lokaler og nå holder til på Kana. På det meste hadde Produktidé 30 ansatte. Ved årsskiftet hadde de 18 ansatte. 

– Ved konkursåpningen var det ti ansatte. Vi jobber for å se om det er mulighet for fortsatt drift, sier bobestyrer Andreas S. Christensen til DT. 

Bobestyreren uttaler også at det er vanskelig å drive lønnsom høyteknologisk produksjon i Norge – litt i strid med hva som faktisk har vært bedriftens grunnprinsipp. 

En annen faktor er at bedriften tapte en omfattende sak om et oppgjør i lagmannsretten. I oppbudsbegjøringen er det oppgitt at de har en gjeld på over ni millioner kroner, ifølge bobestyreren.

For tre uker siden gikk også søsterselskapet DeviceDrive til konkurs, og bobestyreren mener det er naturlig å se disse to konkursene i sammenheng. 

Hovedeier og grunnlegger Per Morten Brun synes selvsagt situasjonen er trist. – Det ble for tungt å drive, slik er de faktiske forholdene, uttaler han til Drammens tidende. Han tviler på om det blir videre drift på Kana. Mer vil han ikke si om saken nå.

  

Kommentarer