Ny Raspberry Pi datamodul - Elektronikknett
Raspberry Pi CoM4 kort
Raspberry Pi får en ny og kraftigere datamodul, her plassert på tilhørende I/O-kort.

Ny Raspberry Pi datamodul

Nå lanserer Farnell den raskere og kraftigere Raspberry Pi Compute Module 4 – et system på modul som er mindre og med flere valg av minnestørrelse. Den skal passe godt til innvevde løsninger.

Den nye Compute Module 4 (CM4) fra Raspberry Pi ledsages av to tilbehør, Compute Module 4 I/O (CM4IO) og Compute Module 4 Antenna Kit.

Raspberry Pi CoM4 CM4 datamodul.

CM4 er et raskere og kraftigere system på modul (SoM) enn tidligere modeller, og tilbyr et større utvalg av tilkoblings- og minnealternativer for designere som bygger innebygde løsninger, får vi vite. Noen av funksjonene er liten formfaktor, mer effektiv, PCle-støtte og en rekke multimedia-grensesnitt. Den hevdes å være kraftig nok til å være en ideell løsning for kunstig intelligens, tingenes internett (IoT) og et bredt spekter av automatiseringsapplikasjoner for hjem og industri.

Farnell opplyser også at som den største produksjonspartneren til Raspberry Pi, har de satset stort på lagerhold for å sikre tilgjengelighet for volumbestillinger.

CM4 er basert på Raspberry Pi Model 4B-enkeltkortdatamaskin, med en oppdatert formfaktor som har plass til nye grensesnitt som dual HDMI, PCIe og Gigabit Ethernet. Tilgang til prosessorgrensesnitt og GPIO-pinner er gitt via doble 100-pinners høytetthetskontakter. Modulen er også tilgjengelig med forskjellige eMMC-flash- og DRAM-alternativer, og med valgfri tobånds trådløs tilkobling. En «lett»-variant er tilgjengelig uten at eMMC er montert.

CM4 har flere ytelses- og tilkoblingsfunksjoner:

  • Prosessor: Broadcom BCM2711 firekjerners ARM Cortex-A72 64-bit prosessor klokket på 1,5 GHz.
  • Minne: fra 1 GB til 8 GB LPDDR4-3200 SDRAM og opptil 32 GB eMMC Flash-minne, avhengig av modell.
  • Multimedia: Maskinvare kodestøtte for H.265 (opp til 4kp60 dekoding) og H.264 (opp til 1080p60 dekoding og 1080p30 koding).
  • Tilkobling: valgfri fullt sertifisert radiomodul, som støtter tobånds IEEE 802.11 b/g/n/ac trådløst nettverk og Bluetooth 5.0. En innebygd elektronisk bryter velger mellom en ekstern- eller kretskort-antenne.

CM4IO-kortet er egnet for evaluering og prototyping av nye produkter, og fungerer som et referansedesign for å koble eksterne enheter til CM4 og kan også bygges direkte inn i sluttprodukter. CM4IO-kortet kan brukes med hele spekteret av CM4-moduler og funksjoner:

  • Gigabit Ethernet-tilkobling med PoE-støtte (krever separat Raspberry Pi PoE HAT)
  • To HDMI-kontakter i full størrelse
  • To USB 2-stikkontakter, med en «header» for ytterligere to kontakter.
  • En mikro-USB-kontakt for oppdatering av CM4 og et micro SD-kortkontakt for CM4Lite-moduler.
  • En PCIe Gen 2 x1-kontakt

For CM4-varianter med en innebygd trådløs modul, er et antennesett tilgjengelig (Compute Module Antenna Kit). Settet omfatter en forhåndssertifisert ekstern antenne eller brukt med CM4.

Kommentarer