Mikrokontroller for batteridrevet utstyr - Elektronikknett
PIC24F-GU-GL

Mikrokontroller for batteridrevet utstyr

Microchip har lansert en laveffekt mikrokontroller (MCU)-familie med energisparende periferikretser, maskinvarebasert sikkerhet og sikker kodebeskyttelse.

Systemutviklere som lager batteridrevne og andre effektfokuserte design med og uten LCD-skjermer kan nå på en enkel måte legge til en rekke innovative egenskaper ved bruk av en ny serie PIC eXtreme Low Power (XLP) mikrokontrollere fra Microchip, innleder pressemeldingen fra selskapet. Den er også utstyrt med 14 typer kjerneuavhengige periferikomponenter (Core Independent Peripherals – CIPs) som opererer utenfor prosessoren (CPU) for å spare energi energibesparelser. Den nye PIC24F GU- og GL-familiene MCUer med en CIP er kalt LCD med Autonom Animasjon.

Noe av knepet er at siden de fleste skjermapplikasjoner involverer noen vanlige animasjoner, slik som periodisk veksling mellom skjermbilder og blinking av piksler for å indikere bruk, vil denne med den integrerte LCD-driveren med autonom animasjon avlaste CPUen med disse rutinene. Det innebærer at slik at animasjonene kan fungere selv i hvile-, tomgangs- eller sovemodus, for optimale energibesparelser. MCUene kommer med støtte for MPLAB Code Configurator (MCC) for vesentlig enklere programmering.

Når det gjelder sikkerhet kommer MCUene med Microchips CodeGuard sikkerhetsbeskyttelse i Flash som gjør det mulig med segmentering av minnet i oppstarts- og generelle segmenter, for å kunne innføre restriksjoner i minnetilgangen.

Flashminnet kan konfigureres som One Time Programmable (OTP) via Microchips In-Circuit Serial Programming (ICSP) skrivebeskyttelsesfunksjon, som hindrer enhver ytterligere modifikasjon av Flash-minnet via eksterne programmerere/debuggere. Kombinert med disse egenskapene kan sikkerheten styrkes ytterligere ved bruk av Microchips CryptoAuthentication komponent som en tilleggsbrikke. Denne tilbyr sikre oppdateringer via luft (over-the-air) og forhåndsprovisjonerte skytjenester. MCUene støttes også av CryptoAuthLib, 16-bit bootloader, USB og mange applikasjonsbibliotek i MCC.

De integrerte, maskinvarebaserte sikkerhetsfunksjonene i PIC24F GU og GL familiene muliggjør sikker operasjon i tøffe omgivelser, via Flash Error Correction Code (ECC), Deadman Timer (DMT), Windowed Watchdog Timer (WWDT), Fail-Safe Clock Monitor (FSCM), konfigurerbar High-Low Voltage Detect (HLVD) samt Cyclic Redundancy Check (CRC).

Siden de er laget for å tåle en trøkk, skal MCU-familiene være ideelle for både bil-, industri- og forbrukerapplikasjoner. De har et utvidet driftstemperaturområde på opp til 125°C, er kvalifisert for biler i henhold til AEC Q100 Grade 1 og har et diagnosebibliotek for IEC 60730 (husholdningsapparater) Klasse B sikkerhetsstandarder.

Kommentarer