Lover enklere utvikling av intelligente ting - Elektronikknett
illustrasjon-xmos-AIoT
Illustrasjon: xmos.ai

Lover enklere utvikling av intelligente ting

Et nytt utviklingssett fra britiske XMOS er laget for «kunstig intelligens i ting», eller AioT (artifical intelligence of things). Settet skal gjøre det enklere å utvikle tilkoblede produkter som kan føle, tenke, bestemme og handle.

Settet består av standardiserte verktøy og ressurser for å lage enheter som fanger kontekstuelle data fra omgivelsene, analyserer dataene og omsetter resultatene til handling. Det inkluderer også TensorFlowLite for mikrokonstroller-verktøy. Settet består av:

  • Skript, verktøy og biblioteker for å konvertere TensorFlowLite for mikrokontroller-modeller til et format som akselerert drift på xcore.ai-plattformen
  • Biblioteker som støtter FreeRTOS-drift på xcore.ai, og gir et standard programmeringsmiljø
  • Eksempler som viser drift basert på «nakent metall» og FreeRTOS, inkludert smart mikrofonregistrering
  • Dokumentasjon: startveiledninger, eksempelbygging og gjennomgang av gjennomføring, samt tilgang til XMOS’ åpen kilde-biblioteker med grensesnitt og signalbehandlingsalgoritmer

– Vår AIoT SDK gjør det mulig å lage intelligente endepunkt AI-løsninger for en rekke applikasjoner, sier Mark Lippett, administrerende direktør i XMOS. – Fleksibiliteten til xcore.ai-arkitekturen gjør at våre kunder kan lage differensierte løsninger ved hjelp av standard innebygde programvareteknikker som TensorFlowLite for MCU på kortere tid enn det som kreves ved bruk av tradisjonelle maskinvaretilnærminger.

Tidlig tilgang til XMOS AIoT SDK vil være tilgjengelig på den åpne kildeplattformen GitHub. Denne er laget for å brukes sammen med xcore.ai Explorer Kit som er tilgjengelig som en begrenset lisens via xmos.ai.

Kommentarer