Lanserer applikasjonsspesifikk FET - Elektronikknett
Nexperia ASFET

Lanserer applikasjonsspesifikk FET

Nå kan du bestille MOSFET-komponenter med optimaliserte egenskaper for flere spesifikke anvendelser.

I praksis lanserer halvlederprodusenten Nexperia i dag en helt ny produktgruppe innen MOSFET (metalloksid silisium-felteffekttransistor) komponenter.  Applikasjonsspesifikke FET (ASFETs) innebærer MOSFETs med optimaliserte parametere for spesifikke anvendelser.

– Ved å fokusere på individuelle applikasjoner, er det mulig å tilby betydelige produktforbedringer, skriver selskapet i en pressemelding.

I første omgang tilbyr Nexperia ASFET-familier for applikasjoner innen batterisolasjon, motorstyring, hot-swap og Power over Ethernet (PoE).  Med hensyn til forbedringene som disse skreddersydde ASFETene kan tilby, snakker de f.eks. om 3 – 5 ganger forbedring i Safe Operating Area (SOA) for hot-swap applikasjoner, og maksimale strømbegrensninger som overstiger 300 A for motorapplikasjoner.

 – Etter hvert som designere tøyer grensene for ytelse, er det essensielt å forstå hvordan MOSFETen vil bli brukt i applikasjonen. På et datablad for en vanlig MOSFET finner du mer enn 100 parametere – men kun et fåtall av dem er kritiske for det enkelte prosjekt, sier Chris Boyce, seniordirektør for Power MOSFETs Group hos Nexperia.  

ASFET-kategorien vil bli ytterligere styrket med en kommende lansering av en ny familie produkter rettet mot bilindustrien, bl.a. optimalisert for å drive induktive laster. Flere serier er på gang, ifølge Boyce.

 

Kommentarer