Klar til utendørs bruk - Elektronikknett
Rittal plastkapsling AX
Med sine nyutviklede plastkapsling (til høyre) har Rittal nå fullført sitt AX sortiment av kompakte kapslinger.

Klar til utendørs bruk

Kompaktserien AX fra Rittal kommer nå med nyutviklede plastkapslinger. Disse skal beskytte de elektriske komponentene selv i tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

Nye monteringsfunksjonene gjør det også mulig å utvide raskt og gir større muligheter for installasjon ved hjelp av smart teknologi.

Rittal erstatter sin forrige KS-serie med de nye plastkapslingene AX og omdefinerer dermed plastkapslingsteknologien. Utviklingen er basert på Rittals teknologi for stålplate og rustfritt stål og for første gang benyttes denne systemteknologien også for plastkapslinger. Resultatet er en innkapslingsteknologi som muliggjør størst mulig forenkling, hastighet og designfrihet, samtidig som det oppfylles alle forutsetninger for maksimal sikkerhet og robusthet, heter det i en melding fra selskapet.

For å tåle tøffe forhold brukes en plast som er forsterket med glassfibre og som har syv ganger høyere UV-motstand. Av denne grunn har de en UL F1 utendørs klassifisering (UL 746C). En integrert regnbeskyttelseslist på de øvre og nedre kantene av døren, som beskytter pakningen mot støv og regnvann, betyr at kapslingen er dobbelt forseglet. Klasse II beskyttelsesisolasjon for opptil 1000 V AC sørger for økt personlig beskyttelse. Beskyttelsesisolasjonen og de høye beskyttelseskategoriene på opptil IP66 eller NEMA 4X forblir intakte også når utstyret er installert i skapet. Kapslingen er også UL 508A godkjent og har UL94 brannklasse V-0.

Rittal plastkapsling AX_innvendig På innsiden er det mange valgmuligheter.

Plastkapslingen AX er for første gang et plasthus som omdannes til et kapslingssystem – med større mulighet for innvendig montasje. Utstansede seksjoner og skinner kan nå monteres på et 25 mm stigningsmønster ved hjelp av en universell brakett. De mange monteringspunktene både i skapet og på innsiden av døren gjør det også mulig å tilpasse utvidelse. Den direkte installasjonen av tilbehør, som støttelister, utstansede seksjoner og kabellommer i døren, betyr at anleggskonstruktører får en ekstra monteringsflate. Som ekstrautstyr kan AX utstyres med et minikomforthåndtak for alle vanlige låsinnsatser og profilsylindresylåser.

Muttere presses inn i bakpanelet på skapet for å sikre stabilt feste og montering på en vegg eller stolpe. Veggmonteringsbraketter kan enkelt festes på utsiden av kabinettet uten å påvirke UL-godkjenningen. Som et alternativ kan kapslingen også festes til en vegg eller en maskin.

Plastkapslingen tilbys i 14 forskjellige kapslingsvarianter fra 250 x 350 til 800 x 1000 mm (B x H). Åtte av dem er tilgjengelige med et vindu og seks uten.

 

Kommentarer