Inngår avtale om leveranse av batterimaterialer - Elektronikknett
batteriproduksjon-elkem
Foto: Elkem

Inngår avtale om leveranse av batterimaterialer

Elkem og FREYR har signert en Memorandum of Understanding (MoU) for potensiell kommersiell leveranse av batterimaterialer fra Elkem til FREYRs litium-ion batteriecelleanlegg under utvikling i Mo i Rana.

I henhold til MoU’en vil Elkem og FREYR samarbeide om å etablere langsiktige avtaler for levering av anodematerialer, inkludert batterigrafitt og silisium til FREYRs første pilotproduksjonslinje, 2-25 GWh «fast-track»-anlegg og påfølgende fase 2; 32 GWh giga-fabrikk. Avtalen inkluderer også felles utvikling og testing i industriell skala av nytt aktivt anodemateriale og ny teknologi for å gi høyere energitetthet i battericellene, bedre sikkerhet og betydelig lavere pris. Avtalen er ikke-bindende og ikke-eksklusiv.

Elkem mottok nylig 10 millioner kroner i økonomisk støtte fra Enova for å finansiere den første planleggingen av et potensielt storskala batterimaterialeanlegget i Norge, kalt Northern Recharge. Northern Recharge-prosjektet har som mål å levere til batteriindustrien gjennom en konkurransedyktig produksjonsprosess og gjøre batteriene grønnere med lavere CO2-utslipp. I august valgte Elkem Herøya som prosjektsted.

Elkem fortsetter nå å utvikle Northern Recharge-prosjektet mot en endelig investeringsbeslutning i 2021. En positiv investeringsbeslutning krever konkurransedyktige offentlige støttemekanismer og støttende regjeringspolitikk, heter det i en melding fra selskapet. De inviterer også industrielle og økonomiske partnere til å delta.

Kommentarer