Går for etisk kunstig intelligens - Elektronikknett
aiethics2

Går for etisk kunstig intelligens

NXP Semiconductors offentliggjorde i dag sitt «AI Ethics»-initiativ. For selskapet er dette en forpliktelse til etisk utvikling av AI-komponenter og -systemer der folk jobber og bor, kjent som «kanten» av datanettverket.

I en ny whitepaper med tittelen «The Morals of Algorithms» beskriver selskapet det omfattende rammeverket for AI-prinsipper: Ikke forårsake skade i videste forstand, menneskelig autonomi, forklarbarhet, fortsatt oppmerksomhet og årvåkenhet, personvern og sikkerhet ved design.

– I tillegg til å drive med innovasjon, er etikk kjernen i det vi er i NXP, forklarer Kurt Sievers, NXP-president og administrerende direktør. – Som innovatører innen AI er vi forpliktet til å anvende etiske prinsipper. Forbrukere er avhengige av AI for mer ansvar og beslutningstaking i livet, spesielt i kanten hvor folk vil at enhetene deres skal fungere transparent, rettferdig og trygt, samtidig som de gir kontroll over eget personvern. Og nøkkelen er sikkerhet – vi tror at å bygge tillit til AI begynner med å beskytte enheter.

NXP planlegger å utvikle programmer for ansatte for å hjelpe dem med å implementere de fem AI-prinsippene, som vil bli hjulpet og støttet av selskapets fortsatte samarbeid med ledende akademiske institusjoner, forskningsorganisasjoner og pionerteknologibedrifter. Det er også en partner i Charter of Trust, et initiativ på tvers av bransjer grunnlagt i 2018 for å gjøre morgendagens digitale verden tryggere.

– Til syvende og sist handler etikk om mennesker, og dette rammeverket vil være kjernen for NXP siden kundene våre er avhengige av at vi gir dem de livpåvirkende løsningene som driver AI-transformasjonen, sa Sievers.

– Ved å bygge disse etiske prinsippene inn i enhetene som samler inn, tolker og analyserer data ved kanten, kan vi muliggjøre AI som handler etisk.

Kommentarer