Frikjenner "skadelige" polymerkondensatorer

Panasonic går nå ut for å dementere rykter om at kondensatorer basert på polymerteknologi skal være skadelige for CPU- og GPU-kort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Stabilitetsproblemer som «frosne» grafikkprosessorer (GPUer) og overopphetede kort er ifølge ryktene som har gått den senere tiden, noen av følgene av å benytte polymerkondensatorer til visse applikasjoner.  

Nå går Panasonic Industry, en kjent produsent av et stort spekter av kondensatorer, ut med en krystallklar melding om at disse antagelsene er fullstendig gale, og viser til behovet for å ta oppførselen til polymerkondensatorer i betraktning i forkant av produktutvikling:   

To ulike typer kondensatorer, eller en blanding av begge, kan brukes ved design av et GPU- eller CPU-kort: Polymerteknologi fungerer betydelig bedre ved høye temperaturer og har høyere pålitelighet. MLCC (Multilayer Ceramic Capacitor), på sin side tenderer til å fungere bedre ved høye frekvenser, men kan være utsatt for sprekkdannelser.

Derfor kan en kombinasjon av disse teknologiene være å foretrekke, men passende antall polymer- og MLCC-kondensatorer kan imidlertid variere med designet.

Når det gjelder de antatte skadene på maskinvaren er det nødvendig med en omfattende evaluering av hele kretsen, for å kunne si noe om hvorvidt et grafikkort er stabilt eller ikke. Det er ulike faktorer som kan føre til at en GPU fryser, slik som minnestasjon, overoppheting av GPU, feil på minne eller feil på strømforsyning, av mange ulike årsaker.

Som følge av dette er antagelsen av at det utelukkende er polymerkondensatorene som forårsaker feil på grafikkortet tatt ut av luften – og helt feil, skriver Panasonic i en pressemelding.

Panasonic selv er blant leverandørene som tilbyr et stort utvalg av polymerkondensatorer som kan utfylle MLCC for best mulig ytelse, bl.a. SP-Cap og POSCAP-seriene.

 

 

Powered by Labrador CMS