Enda mindre DC/DC-omformere - Elektronikknett
Murata UltraBK

Enda mindre DC/DC-omformere

Nye, helintegrerte DC/DC-omformere fra Murata med patentert, ultra-kompakt effektivt design.

Murata baserer seg på flere designpatenter som reduserer både fotavtrykk og høyde på kraftomformerkretser når de i dag lanserer den nye UltraBK familien med helintegrerte DC/DC-omformere.

Disse omformerne er rettet mot applikasjoner med begrenset plass, slik som utstyr til IT- og nettverksinfrastruktur. Foruten å spare plass, skal de også gi høy energieffektivitet og pålitelighet, samt gode egenskaper med hensyn til lav støy og rask transientrespons.

Komponentene anvender et nytt to-trinns design, som kombinerer en spenningspumpe (svitsjet kondensator) fulgt av en mindre buck- eller boostomformer med kraft-MOSFETs med lavere spenning og redusert utgangsinduktans, sammenlignet med konvensjonelle design, opplyser produsenten.  

Kondensatorkretsene skal gi nærmest tapsfri omforming av inngangsspenningen ved så og si ethvert forholdstall, noe som skal muliggjøre total driftseffektivitet opp til 90,5 %. Utgangsinduktansen er omkring 10 ganger mindre enn for en sammenlignbar konvensjonell krets, noe som gjør det mulig å få plass til hele omformeren i en 10,5 mm x 9,0 mm LGA pakke som bare er 2,1 mm høy. I tillegg er den elektromagnetiske utstrålingen (EMI) typisk 20 dB lavere, hevder Murata.

Selskapet introduserer i første omgang fire buckomformere i familien, med et valg mellom 4 A og 6 A utganger, og mulighet for en innebygd I2C port for digital konfigurering og styring. Omformerne har et stort inngangsspenningsområde på 6,0 V til 14,4 V, med programmerbar utgangsspenning fra 0.7 V to 1.8 V.