EMI-beskyttelse på spray - Elektronikknett
Nanotech-EMI n

EMI-beskyttelse på spray

Ved hjelp av avansert grafenteknologi skapes et svært ledende belegg for EMI-RFI-skjerming og varmestyring.

Nanotech Energy som i Norge er representert av Vili Vé Group har lansert Nanotech EMI Armour Paint & Sheets; grafenbaserte belegg og filmer for beskyttelse mot elektromagnetisk interferens (EMI) og radiofrekvensinterferens (RFI), samt varmestyring. EMI Shielding-linjen består av seks produkter som alle er svært ledende og gir ekstern EMI/RFI-beskyttelse, samtidig som det forhindrer interne EMI/RFI-lekkasjer. Produktene kan sprayes, børstes, rulles eller dyppes på forskjellige overflater, for eksempel glass, plast og metall.

EMI-skjermproduktlinjen er basert på selskapets grafenteknologi og består av følgende:

  • Eco Armor Paint & Sheets: En enkomponent, vandig ledende maling, laget for å dempe EMI/RFI og fordele varme for varmestyring. Dette produktet har grafenbasert karbonkompositt som gjør den lett, og med korrosjonsbeskyttelse. Samtidig gir den nødvendige beskyttelse i Gigahertz-frekvensområdet.
  • Elite Armor Paint: En todelt polyuretan ledende maling, med sølvbelagte kobberflak, som gir den høyeste dempningen, spesielt der det ønskes tynne profiler/belegg.
  • Elite Armor Sheets: Et tynt, fleksibelt, ripebestandig og lett ledende ark som i følge selskapet gir overlegne EMI-skjermingsegenskaper, sammen med god varmeledningsevne, mekanisk fleksibilitet og strukturell integritet.
  • Ultra Elite Armor Paint & Sheets: har attributtene som speiler Elite Paint og Sheets som er nevnt ovenfor, men med et polyester bindemiddel som gir bedre fleksibilitet. Ultra Elite maling er en en-komponent spray, som skal gi prosessfordeler, sammen med muligheten til å belegge skap med kompleks geometri. Ultra Elite Sheets tilbys i forskjellige størrelser.

I følge selskapet blokkerer disse produktene mer enn 99,9999% av de elektromagnetiske bølgene, og det til en brøkdel av vekten av tradisjonelle materialer.

Grafen er det tynneste, sterkeste og mest fleksible materialet som er vi kjenner til i dag. Den er 200 ganger sterkere enn stål, 97% gjennomsiktig, ekstremt lett i vekt, fleksibel og strekkbar. Det er disse egenskapene som bidro til utvikling av EMI-produkter med et skjermingsnivå på minst 60-80 dB for ark og spraymaling. Alle produktene ble testet i samsvar med IEEE Std. 299-2006 og MIL-STD-285 og er uavhengig bekreftet av en tredjepart.

Nanotech Energy eier verdens første grafenpatent, som ble registrert i mai 2002 av Dr. Richard Kaner, Nanotech-medstifter og UCLA-professor i kjemi og materialvitenskap og ingeniørfag.

Kommentarer