Nå er det bekreftet at AMD kjøper Xilinx. Nesten samtidig lanserer Xilinx den nye Zynq RFSoC DFE som er designet for å oppfylle standardene for 5G NR trådløse applikasjoner. Radiosystembrikken kombinerer herdede digitale front-end (DFE) blokker og fleksibel logikk for å bygge lav-effekt og kostnadseffektive 5G NR radioløsninger som spenner over 5G lav-, mellom- og høybåndsspektrum.

Bekreftet: AMD kjøper Xilinx

Nå er det bekreftet: AMD har lagt inn et bud på 35 milliarder dollar for Xilinx. Styrene i begge selskapenes står bak avtalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Intel betalte 16 milliarder dollar for Altera i 2015. Kjøpet av Xilinx koster mer enn det dobbelte: 35 milliarder dollar, men Xilinx har også vært betydelig større enn Altera innen programmerbar logikk.

Motivet i begge tilfeller er at FPGAer kan brukes i datasentre for å akselerere forskjellige beregningstunge oppgaver.

Hovedmarkedet for øvrig er kommunikasjonsprodukter for både mobilnett og det faste telenettet. Xilinx-kretser finnes for eksempel i Samsungs radioprodukter. I tillegg har Xilinx nylig gitt ut et serverkort for Open RAN, en løsning som forventes å åpne mobilnett for større konkurranse.

AMD betaler med egne aksjer der eierne av Xilinx tilbys 1.7234 aksjer i AMD for hver aksje i Xilinx. Dette gir AMDs eiere 74 prosent av det nye selskapet, mens Xilinx-eierne får 26 prosent.

Tanken er at AMDs administrerende direktør Lisa Su skal lede det sammenslåtte selskapet, mens Xilinx' administrerende direktør Victor Peng vil fortsette å være ansvarlig for sin del av selskapet.

For at avtalen skal bli en realitet, kreves det at eierne av begge selskapene gir sitt samtykke, pluss at forskjellige myndigheter må gi klarsignal.

Det er i prinsippet ingen overlapping mellom selskapene, og derfor vil ikke avtalen påvirke konkurransen i markedet. Uansett vil prosessen ta rundt et år, og i løpet av den tiden skal selskapene drives som to separate virksomheter.

Powered by Labrador CMS