Green Mountain åpner i dag det første 4MW datasenteret på sitt nye datasenteranlegg i Enebakk utenfor Oslo. Foto: Green Mountain

Åpner nytt datasenter i Enebakk

Green Mountain åpner i dag det første 4MW datasenteret på sitt nye datasenteranlegg i Enebakk utenfor Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Datasenteret ligger ca. 20 km fra Oslo sentrum og har en god beliggenhet når det gjelder strømforsyning, infrastruktur og fiber. Området er på 75.000 kvadratmeter med en kapasitet på opptil 75 MW. Den første datasenterbygningen er dedikert til en stor internasjonal skyleverandør og driftes av 100 prosent fornybar energi.

– I dag markerer vi en viktig milepæl i selskapets historie som støtter vår vekststrategi. Denne plasseringen, med god tilgjengelighet til ulike internasjonale fiberruter og nærhet til hovedstaden, er ideell for både såkalte hyperscalers og andre nasjonale og internasjonale virksomheter, sier administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland.

Tor Kristian Gyland, Green Mountain.

Dette er Green Mountain sitt tredje datasenter, i tillegg til fjellanlegget utenfor Stavanger og anlegget på Rjukan, Telemark. Byggeprosessen startet i september 2019, og til tross for utfordringene med Covid-19, er prosjektet fullført i henhold til tidsplanen. – Vi opplever en enorm interesse for denne lokasjonen og har allerede startet byggingen av en ny 4MW bygning på stedet, som skal være ferdig i august neste år, legger Gyland til.

Powered by Labrador CMS